PKS OBUČAVA I DATA-ANALITIČARE: Doživotno učenje neminovnost

Mirjana Kovačević, direktorka Poslovne akademije PKS

27. 08. 2021. u 09:45

TRŽIŠNI izazovi i jaka konkurencija na inostranom i domaćem tržištu, zahtevaju od menadžmenta i zaposlenih nove ideje i znanja, kao i neprekidan lični i profesionalni razvoj.

ПКС ОБУЧАВА И ДАТА-АНАЛИТИЧАРЕ: Доживотно учење неминовност

Foto Arhiva

Zaposleni tokom radnog veka promeni posao u proseku pet do sedam puta, pa spremnost na doživotno učenje postaje neminovnost za opstanak na tržištu rada koje se ubrzano menja.

Upravo Poslovna akademija Privredne komore Srbije nudi odgovore na izazove savremenog poslovanja.

U svom portfoliju nudi preko 50 obrazovnih programa u okviru 10 različitih kategorija, koji traju od nekoliko dana do dve godine. U protekle tri godine, obuke u okviru Poslovne akademije PKS pohađalo je više od 1.300 polaznika. U stalnoj i neposrednoj komunikaciji sa kompanijama pratimo aktuelne trendove, pitanja i izazove sa kojima se suočavaju privrednici i zaposleni, trudeći se da u skladu sa njihovim potrebama uvodimo nove programe.

Obuke su iz više oblasti, počev od finansija, poreza, međunarodnog poslovanja, menadžmenta, upravljačkih, kompjuterskih i komunikacionih veština, preko marketinga, sve do bezbednosti i zdravlja na radu.

Do sada je održano 17 ciklusa Obuke za samostalno vođenje poslovnih knjiga, a pored ove obuke u ponudi je i priprema za polaganje ispita za računovođu i ovlašćenog računovođu.

Specijalističku obuku poreski savetnik već su završile tri generacije polaznika koji su kroz ovu obuku osposobljeni za rad na praktičnoj primeni poreskih propisa, poreske administracije, kao i drugih propisa koji su direktno ili indirektno vezani za poresku materiju.

U fokusu Akademije su i stručne obuke za sticanje licenci i novih kvalifikacija. U ponudi su: Stručna obuka za procenitelje vrednosti nepokretnosti, Stručna obuka za procenu rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja, a trenutno se razvijaju i obuke za nove kvalifikacije, kao što su monter liftova specijalista i obuka za drogeristu - stručnjaka za pitanja lepote i zdravlja.

Kroz obuke na temu SCIP baze podataka, REACH Uredbe i registracije biocidnih proizvoda u Srbiji i EU, naši visokokvalifikovani i stručni predavači nude polaznicima odgovore na sva aktuelna pitanja u vezi sa izvozom hemikalija i proizvoda u EU.

Trudimo se da pratimo i aktuelne trendove u oblasti menadžmenta i poslovanja kroz našu Akademiju otvorenih inovacija. Kroz specijalističke treninge za analizu podataka, pomažemo polaznicima da unaprede svoje poslovanje kroz upotrebu alata za kreiranje jasnih i sažetih, a opet kompleksnih analiza i izveštaja.

Od jeseni kreće i novi stručni program za Analitičara podataka (Data Analyst), koji obuhvata više alata i tehnika prikupljanja, obrade i predstavljanja podataka, kao i tehnike za njihovo tumačenje i efikasno prezentovanje. Kroz raličite module digitalnog marketinga polaznicima je omogućeno da prate digitalne trendove i bolje pozicioniraju svoj biznis na svim društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati