PREDSEDNIK SAOPŠTIO IZ PRAGA: Češke kompanije veoma zainteresovane za nekoliko naših banja

Tanjug

19. 05. 2021. u 14:34

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa premijerom Češke Andrejem Babišem imao dobre razgovore.

ПРЕДСЕДНИК САОПШТИО ИЗ ПРАГА: Чешке компаније веома заинтересоване за неколико наших бања

Foto: Printskrin

- Imali smo dobre razgovore. Razgovarali smo sa predstavnicima više čeških kompanija i biznismena, i verujem da ćemo napraviti još bolje rezultate - rekao je Vučić novinarima u Pragu.

On je izrazio nadu da bi za dve godine trgovinska razmena dve zemlje mogla da bude veća od 1,5 milijardi evra.

- Srbija već ima suficit sa Češkom. To nikada nismo imali u istoriji, do 2019. godine - rekao je Vučić.

Kako je rekao sa Babišem je razgovarao o svemu, od vakcinacije do podrške u Evropskom Savetu, kao i o investicijama.

Kako je rekao razgovarali su o privlačenju investitora i istakao da su češke kompanije koje se bave banjama veoma zainteresovane za nekoliko naših banja, posebno za jednu, ali da ne može da otkrije o kojim tačno se radi.

- Predstavili su nama projekte koje hoće da rade u Beogradu. Krenućemo da razgovaramo o svemu tome. Marina Dorćol će da bude u zelenilu. Ne znate kako će Slavija da izgleda. Znam da Deki Stanković nešto radi i siguran sam da će Sllavija zajedno sa Nemanjinom i generalštabom biti nešto posebno - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)