VULIN ODGOVORIO HRVATSKOM MINISTRU: Bolje da ne uđemo u EU, ako je uslov lečenje vaših kompleksa

Novosti online

09. 05. 2021. u 18:08

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući na ponovljene napade šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana na Srbiju, podsetio je da je Hrvatska nastala nasilnom secesijom

ВУЛИН ОДГОВОРИО ХРВАТСКОМ МИНИСТРУ: Боље да не уђемо у ЕУ, ако је услов лечење ваших комплекса

Foto: Ilustracija

- Ministar Radman je kao neuspešni lovac u onom vicu sa medvedom, dopalo mu se, pa dolazi po još. Da mu učinim i da ponovim - Hrvatska je nastala nasilnom secesijom, najpre 1941. godine, razbijanjem Kraljevine Jugoslavije, pa još jednim razbijanjem Jugoslavije 1991. Tzv. Kosovo je priznala 2008. godine i tako pokušala da razbije Srbiju, i zato neću da prećutim koliko je bedno i licemerno kada se ministar Radman zaklinje u princip nepromenljivosti granica. Ako je Kosovo nezavisno zato što je to "realnost",  kakva je realnost u Republici Srpskoj? I, još uvek čekam odgovor zašto je komadanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba doprinos nemiru na Balkanu - rekao je ministar Vulin.

Ministar je objasnio da Radman danas nije slavio Dan pobede.

- Ako je uslov da bi Srbija postala član EU da našim ćutanjem i ponižavanjem lečimo hrvatske komplekse, onda bolje da ne budemo nikada član EU. Ako put u EU vodi preko Hrvatske i njenih uslova, bolje da i ne putujemo. Slaveći Dan pobede, položio sam venac prvim antifašističkim ministrima policije u zemlji u kojoj je Srbija tada bila, i to kao sila pobednica. Ministar Radman nije slavio Dan pobede, zemlja koju je moderna Hrvatska nasledila, zvala se NDH i ona je bila poražena. Da je Radman polagao vence na grob ministra policije njegove zemlje iz vremena koje obeležavamo Danom pobede, morao bi da ode na grob Andrije Artukovića - izjavio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Zurkolomac

09.05.2021. 18:13

Bravo Vuline, konacno da neko odgovori poganim ustasama kako zasluzuju. Srbija nece nikada uci u Eu, to je valjda svima jasno. Treba da se okrenemo drugim realnim ciljevima...

USTASKE KOMPLEKSE NIKO NE MOZE IZLECIT

09.05.2021. 18:24

TO JE MOGAO SAMO STALJIN DA URADI, ali nazalost, na danasnji dan 1945. godine zastade u Berlinu, mesto da produzi do Atine i Konstantinopolja i pocisti Balkan od nacistickog djubreta.

Mimi

09.05.2021. 18:51

Bravo, Vuline! Pravo u centar! Tako treba da se razgovara sa onima koji su bili (a i dalje su) deo fašističkog miljea. Da je Hrvatska bila lepo podeljena među saveznicima, kao što je to bila Nemačka, nikada se ne bi desile devedesete. Nego su se, puvanjci, uvukli u Jugoslaviju ne bi li prikrili svoj genocid nad Srbima što im je i uspelo.

Ivan

09.05.2021. 18:55

Svaka čast na odgovoru ministre. Takvu retoriku treba da primeni svaki državni funkcioner u odbrani svoje zemlje. Živimo u vremenu laži i falcifikata. Sa njima više nikada i nigde, dosta smo platili družbu sa komšijama.

Novosađanin

09.05.2021. 18:58

Ako put u EU vodi preko Hrvatske, onda ćemo preći preko Hrvatske baš kao što su to dvaput učinili naši preci. С Днем Победы!

Miki Zg

09.05.2021. 20:21

Ako predsj. Hr. Milanović kaže da Srbija neće biti ni za 10 god. u EU ,u pravu je jer gdje Hr .uđe ta se zajednica raspadne .To je 18.,41. 91 .i uskoro V. Britanija .Hr, slave uskoro Blajburg ( ustaše ) državno -mise .,protjerivanje od 91-95 god. 500 hiljada hr. pravoslavaca Srba iz Hr. ( Bljesak ,Oluju ) ,svakih 10 dana terorističkih izvršenih napada na zajedničku državu YU ,domaće Srbe !

Dragan

10.05.2021. 00:09

Hvala vam Vuline na iskrenoj, odvaznoj i jasnoj poruci hrvatskim politicarima. Zeljno sam cekao ovakvu poruku i od Vas i od predsednika Vucica i konacno je docekao.

kekec

11.05.2021. 16:19

ako govorimo o nastanku drzava slovenije i hrvatske "nasilnom secesijom", dobro! ali, onda ne smemo da zaboravimo kako su te dve drzave, ta dva naroda, usla u zajednicu sa srbima! ulazak u prvu i drugu jugoslaviju isto je tako bio nasilan i na osnovu "nasilne secesije" austro-ugarske monarhije, koju ni slovenacki ni hrvatski narod nije prihvatio, ali je zahvaljujuci medjunarodnim faktorima i grupicama svojih politicara koji su imali licne interese, nazalost morao da udje u jugoslavije!