OVDE SMO DA UKAŽEMO POŠTOVANJE ONIMA KOJI SU STRADALI: Predsednik Vučić na Dan sećanja na žrtve ustaškog zločina (FOTO)

Novosti onlajn

08. 05. 2021. u 13:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je Obeležavanju Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

ОВДЕ СМО ДА УКАЖЕМО ПОШТОВАЊЕ ОНИМА КОЈИ СУ СТРАДАЛИ: Председник Вучић на Дан сећања на жртве усташког злочина (ФОТО)

Foto: Insatgram/avucic

Tip povodom predsedik se oglasio na svom zvaničnom Instagram profilu.

- Ovde Srbi ni mrtvi nisu mogli da budu Srbi. Danas ne postoji izraz koji može da pokaže razmere tog zločina. Ovde smo da ukažemo poštovanje onima koji su stradali, i da se ne ponovi nikad više - tako masovan zločin, tako zdušno ubijanje do kolevke i u kolevci, nešto je što danas deluje kao strašna priča pred spavanje, kao mašta, nešto nemoguće, a desilo se ovde u Jasenovcu.

Živeće srpski narod uprkos svemu i onima koji to nisu želeli! - piše na Instagram profilu avucic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (28)

Ana

08.05.2021. 15:01

Žrtve Jasenovca nikada nećemo zaboraviti, toliko zlo koje se ne moze opisti učinjeno prema jednom narodu u želji da ne postoji više ostaće večito u nasim sećanjima iz generacije u generaciju uz samo jednu želju da se više nikada nikome ne ponovi.

Sanja

08.05.2021. 15:05

Zlocini nad srpskim narodom nikada ne smeju otici u zaborav. Treba graditi bolju buducnost sa svima, ali nikada ne zaboraviti sta se desilo!

Ivana

08.05.2021. 17:26

Jasenovac niko nikada ne sme da zaboravi. Za vreme NDH građani Srbije su zaista stradali. Hvala našem predsedniku Vučiću koji će da radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče Vučiću na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj.

Dragan

09.05.2021. 02:07

Srpska stradanja treba pamtiti, poštovati i iz njih naučiti da mir nema cenu i da ljudski život i sloboda uvek moraju biti prioritet svih nas.

Sofija

09.05.2021. 09:30

Вечна слава свим жртава у Јасеовцу који је симбол злочина над Србима ,Јеврејима Ромима