ŽIVEĆE SRPSKI NAROD UPRKOS SVEMU: Vučić snažnom porukom završio govor u Donjoj Gradini

Novosti onlajn

08. 05. 2021. u 13:03

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić položio je danas venac u Spomen-području Donja Gradina u Hrvatskoj povodom Dana sećanja na žrtve zločina-genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini.

ЖИВЕЋЕ СРПСКИ НАРОД УПРКОС СВЕМУ: Вучић снажном поруком завршио говор у Доњој Градини

Foto: S. M.

Ne smemo da pristanemo na ćutanje, koje donosi nove logore i nove kosti, zato poručujem, novi Jasenovci, nove Oluje, neće se dogoditi našem narodu, to poručuje mala, ali snažnija i dostojanstvena Srbija - dodao je predsednik.

- Nacija smo, koja je najviše stradala na ovim prostorima, a to nikada niko neće priznati. DŽabe brojevi i činjenice, ali mi moramo da se razlikujemo, u tome je naša snaga. kao što očekujemo od drugih, tako i mi više nikada nećemo ponoviti neke zločine nad bilo kim - podvukao je predsednik.

- Uz mnogo mrtvih, i vama posebna počast, preživeli logoraši, što ste kroz hrabrost i patnju preživeli strahote. Uz sve to smo uspeli d aopstanemo kao narod. Ovde u Dubici je prvi vojnik otišao u vojsku, sve što je bilo muško, starije od 15 godina je pobijeno, a tek nakon raka je prvi vojnik otišao u vojsku. Ipak, preživeli smo zbog vas, i za vas - rekao je Vučić.

Živeće srpski narod uprkos svemu i onima koji to nisu želeli - završio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

Iva

08.05.2021. 13:23

Potresan govor koji opisuje stradanja srpskog stanovnistva u meni je izazvao strasne emocije,jer ne mogu da verujem da su deca ubijana na najmonstruozniji moguci nacin

Dodo

08.05.2021. 19:44

@Luka - Ne laprdaj o komšijama u regionu! Promašio si temu! U pitanju su žrtve ustaškog zlodjela! Najstrašniji zločini! Srbi sa ovje strane Drine su jedan narod!!!

Sanja

08.05.2021. 15:02

Neka je vecna slava svim zrtvama, koje su zivot izgubile na monstruozan nacin, samo zato sto su bili Srbi. Uvek cemo ih se secati i odrzavati im pomen.

Ksenci

08.05.2021. 16:41

Mnogo je onih koji bi hteli da prikriju istinu o strahotama koje su se dešavale u Jasenovcu a na tome je sve vreme radio i komunistički režim nakon Drugog svetskog rata.

Ksenci

08.05.2021. 16:42

Možemo da oprostimo, ali nemamo pravo da zaboravimo žrtve našeg naroda stradalog u Jasenovcu. Današnje generacije treba da prenesu istoriju našim budućim generacijama, koje će kasnije nastaviti da održavaju sećanja na sve naše žrtve Jasenovca i drugih stradanja.

Ivana

08.05.2021. 18:41

Održao je sjajan govor i hvala našem predsedniu Vučiću na svemu što činite sve da građani Srbije žive bolje. Srbija se danas cela razvija i gradi. Hvala predsedniče na svemu što radite za narod. Vrlo jedan jedan jako težak govor je održao.

Sofija

08.05.2021. 21:04

Српски народ је доживео и преживео страшне злочне .Слава свим наши прецима који су стрдали

Ana

08.05.2021. 21:22

Srpski narod je preziveo strasne pogrome i golgote, Turke, Austrougare, Nemce, Hrvate... I jos uvek je tu. I jos uvek je lider Balkana, koliko god se to mnogima ne svidjalo!