ŽIVEĆE SRPSKI NAROD UPRKOS SVEMU: Vučić snažnom porukom završio govor u Donjoj Gradini

Novosti onlajn

08. 05. 2021. u 13:03

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić položio je danas venac u Spomen-području Donja Gradina u Hrvatskoj povodom Dana sećanja na žrtve zločina-genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini.

ЖИВЕЋЕ СРПСКИ НАРОД УПРКОС СВЕМУ: Вучић снажном поруком завршио говор у Доњој Градини

Foto: S. M.

Ne smemo da pristanemo na ćutanje, koje donosi nove logore i nove kosti, zato poručujem, novi Jasenovci, nove Oluje, neće se dogoditi našem narodu, to poručuje mala, ali snažnija i dostojanstvena Srbija - dodao je predsednik.

- Nacija smo, koja je najviše stradala na ovim prostorima, a to nikada niko neće priznati. Džabe brojevi i činjenice, ali mi moramo da se razlikujemo, u tome je naša snaga. kao što očekujemo od drugih, tako i mi više nikada nećemo ponoviti neke zločine nad bilo kim - podvukao je predsednik.

- Uz mnogo mrtvih, i vama posebna počast, preživeli logoraši, što ste kroz hrabrost i patnju preživeli strahote. Uz sve to smo uspeli d aopstanemo kao narod. Ovde u Dubici je prvi vojnik otišao u vojsku, sve što je bilo muško, starije od 15 godina je pobijeno, a tek nakon raka je prvi vojnik otišao u vojsku. Ipak, preživeli smo zbog vas, i za vas - rekao je Vučić.

Živeće srpski narod uprkos svemu i onima koji to nisu želeli - završio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost