PAHOR STIŽE U SRBIJU: Predsednik Slovenije 14. maja u Beogradu sa Vučićem

Tanjug

05. 05. 2021. u 10:45

PREDSEDNIK Slovenije Borut Pahor će se 14. maja u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, uoči samita Procesa Brdo-Brioni na slovenačkom Brdu kod Kranja, koji će biti održan 17. maja.

ПАХОР СТИЖЕ У СРБИЈУ: Председник Словеније 14. маја у Београду са Вучићем

Foto: EPA

Pahor će u narednih 10 dana održati odvojene sastanke sa liderima zemalja koje su deo inicijative, prenosi slovenačka agencija STA.

Slovenački predsednik će se već danas sastati sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem u Podgorici, da bi potom otputovao u Tiranu na razgovore sa albanskim predsednikom Iljirom Metom.

Sledeće nedelje bi trebalo da se sastane sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, a 15. maja će se Pahor sastati sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem.

U pripremama za samit, Pahor se već sastao sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

Iz Pahorove kancelarije je saopšteno da su svi lideri koji su uključeni u inicijativu potvrdili svoje učešće na samitu 17. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!