PREMIJERKA O BRISELU I DIJALOGU: Vučićeva poseta je značajna, sa nestrpljenjem očekujemo nastavak dijaloga

Tanjug

27. 04. 2021. u 11:19

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je poseta predsednika Aleksandra Vučića Briselu značajna sa mnogo aspekata, ekonomski i politički, među kojima je i nastavak dijaloga sa Prištinom koji srpska strana, kako je rekla, sa nestrpljenjem očekuje.

ПРЕМИЈЕРКА О БРИСЕЛУ И ДИЈАЛОГУ: Вучићева посета је значајна, са нестрпљењем очекујемо наставак дијалога

Foto Tanjug

Ona je gostujući na TV Pink istakla značaj dogovorenog projekta izgradnje brze pruge od Beograda do Niša i dalje do granice sa Severnom Makedonijom.

- Kada budemo imali tu prugu, koju je predsednik Vučić ispregovarao u Briselu, neće biti čudno da neko živi u Nišu i radi u Beogradu, a bilo je nezamislivo - rekla je Brnabić.

Navela je da posete Briselu nikada nisu naročito lake i dodala da je ovo prvi put da je čula predsednika Vučića da mu je ta poseta bila prijatna i lepa.

- Mi smo se za ovu posetu izuzetno dugo pripremali. Čitava vlada je radila na tome, radili smo mnogo i u oblasti vladavine prava i na brifing materijalima da zaista na jednom mestu prikupimo sve ono što smo uradili - rekla je Brnabić.

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, koji se očekuje 11 maja, rekla je da Srbija u ovom trenutku nema nikakvih drugih očekivanja osim da se implementira ono što je potpisano Briselskim sporazumom, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.

- Tek kada se implementira ono što je već dogovoreno, možemo da razgovaramo o nekim drugim stvarima - rekla je Brnabić i dodala da Srbije sa nestrpljenjem očekuje nastavak dijaloga sa Prištinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!