ISTORIJSKA NAJAVA VUČIĆA IZ BRISELA: To će biti neverovatno za Srbiju

Novosti online

25. 04. 2021. u 19:58 >> 20:49

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas popodne u dvodnevu posetu sedištu EU.

ИСТОРИЈСКА НАЈАВА ВУЧИЋА ИЗ БРИСЕЛА: То ће бити невероватно за Србију

Foto: Pink TV

Vučić se iz Brisela građanima obratio na TV Pink.

Foto: Pink TV

Predsednik je reagovao na to što se samozvani "kosovski" premijer Aljbin Kurti hvali da je glasao u Albaniji.

- Učestvovaćemo u svakoj vrsti dijaloga. Želeli bi da on bude konstruktivan. Drugo, postoje i problemi, pre svega u energetici. To mora da se rešava. Lajčaku sam ukazao na činjenicu da se Kurti hvali da je glasao u Albaniji. Šta biste rekli da sam ja glasao u Gračanici ili Zubinom Potoku? To bi bio skandal svetskih razmera, iako je to po Rezulociji 1244 naša teritorija - rekao je predsednik.

Foto: Pink TV

Vučić je rekao da ne želi da napada Kurtija.

- Ja sam jednostavan čovek, ja stavljam stvari na papir. Dakle, vi glasate na izborima u Albaniji, jasno nam je šta hoćete da kažete. Kažete da ćete podneti tužbu za genocid protiv Srbije, jasno nam je i to. Imamo mnogo toga da uradimo za našu zemlju. Ne vidim u dijalogu bilo kakvih problema, osim oko energetike - izjavio je Vučić.

Predsednik je rekao da će, osim sutrašnjeg dana koji je veoma važan, imati još jedan datum za dijalog u maju.

Vučić je najavio velike projekte za Srbiju iz EU za koje će se boriti sutra.

- Nećemo biti ista zemlja, ja ne mogu ništa više da kažem od ovoga. Reč je o velikim infrastrukturnim projektima, najvećim koji možemo da zamislimo. Ako to uspemo, to će biti neverovatan rezultat za našu zemlju. Srbija neće ličiti za 3, 4 godine na onu Srbiju od pre 10 godina, u svakom smislu - priča Vučić.

Na pitanje šta ako prištinska strana bude insistirala na vraćanje dijaloga na nultu tačku, Vučić kaže da je to nemoguće.

- Te priče su za unutrašnje potrebe, mi u tome nećemo da učestvujemo - izjavio je predsednik.

Predsednik je najavio i početak radova na novoj kovid bolnici.

- Za nekoliko dana počinjemo radove na kovid bolnici u Novom Sadu. Ide i drugi deo obnove KC Vojvodine. Otvaramo jedan deo obilaznice oko Beograda, od Orlovače ka Ostružnici. Prvog maja počinjemo gradnju Fruškogorskog koridora. To su stvari koje me zanimaju - govori Vučić za Pink.

Predsednik je apelovao na ljude da se vakcinišu.

- Drugi se tuku oko vakcina, mi imamo sve četiri vakcine. Ljudi, molim vas, hajde da se vakcinišemo. Od utroka ću svaki dan da idem po gradovima u Srbiji i ga molim ljude da se vakcinišu - rekao je on.

Sutra će predsednika Srbije primiti predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen.

U sedištu EK, Vučić će se sastati i sa evropskim komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (12)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!