AMERIKANCI GURAJU MUSLIMANSKU PROPAGANDU PROTIV SRBA: Hoće da "Quo Vadis, Aida" nametnu za Oskara

Novosti online

23. 04. 2021. u 23:21

AMERIČKI časopis Variety predviđa da bi danski film "Another Round" mogao osvojiti Oskara, ali navodi kako bi ovu prestižnu nagradu ipak trebao dobiti bosanskohercegovački film "Quo Vadis, Aida?".

АМЕРИКАНЦИ ГУРАЈУ МУСЛИМАНСКУ ПРОПАГАНДУ ПРОТИВ СРБА: Хоће да Qуо Вадис, Аида наметну за Оскара

Foto: Printskrin

Kao i mnogi drugi svetski časopisi i Variety je nedavno objavio poslednju listu pretpostavki ko će ove godine dobiti nagradu Oskar.

"Ko će pobediti? 'Another Round'. Ko bi mogao pobediti? 'Quo Vadis, Aida?' Ko bi trebao pobediti? 'Quo Vadis, Aida?'", piše Variety.

Američki časopis navodi i kako dansko ostvarenje Thomasa Vinerberga vodi u utrci za zlatni kipić, ali kako ne treba zanemariti činjenicu da bi "Aida" mogla napraviti preokret i osvojiti veliku nagradu.

Podsećamo, u spornom filmu je srpski vojnik predstavljen kako pretresa delegaciju muslimana iz Srebrenice, kao i ženu koju dodiruje ispod suknje, dok se na originalnom arhivskom snimku po kojem je rađena ta scena vidi da srpski vojnici neometano puštaju ženu iz delegacije da uđe u objekat.

Glumac Emir Hadžihafizbegović najavio je da će posle ovog filma biti snimljen i film koji glorifikuje ratnog zločinca Nasera Orića.

Dodela Oskara zakazana je za 25. april ove godine, a ostvarenje redateljke Jasmile Žbanić u utrci je za titulu najboljeg stranog filma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)