SA VUČIĆEM SIGURNA POBEDA: Partneri naprednjaka podržavaju stav o kandidatu na dolazećim predsedničkim izborima

V. M.

17. 04. 2021. u 10:00

ZA koalicione partnere Srpske napredne stranke dilema o kandidatu za predsedničke izbore naredne godine - ne postoji. Svi se slažu da ta uloga može da pripadne samo Aleksandru Vučiću.

СА ВУЧИЋЕМ СИГУРНА ПОБЕДА: Партнери напредњака подржавају став о кандидату на долазећим председничким изборима

Foto: Dragan Milovanović

Pitanje izbora aduta vladajuće koalicije u javnosti je pokrenuo lider Pokreta socijalista i ministar policije Aleksandar Vulin. On je pozvao SNS da "što pre javno saopšti" da će lider naprednjaka biti kandidat te stranke za predsednika države. U Pokretu socijalista kažu da bi Vučićeva kandidatura "ujedinila sve koji veruju u slobodnu Srbiju":

- Vučić ima našu bezuslovnu podršku a svaki drugi kandidat tek bi morao da je zasluži. Zato u slučaju da SNS ne izađe sa Vučićem kao predsedničkim kandidatom, Pokret socijalista će samostalno izaći na predsedničke izbore sa svojim kandidatom.

Foto: Arhiva "Novosti"

Rasim LJajić, predsednik SDP, kaže da veruje da će unutar vladajuće koalicije lako postići dogovor oko zajedničkog predsedničkog kandidata:

- To treba da bude kandidat koji ima najviše šanse da pobedi na predsedničkim izborima, a u ovom trenutku to je Vučić.

Jasan stav po ovom pitanju ima i Srpski pokret obnove:

- SPO je u koaliciji sa SNS na čijem čelu je Aleksandar Vučić i dok je tako, naša podrška njemu se podrazumeva - kaže poslanik i potpredsednik SPO Aleksandar Čotrić, koji dodaje da bi sve drugo, "izuzev Vučićeve kandidature, bilo avantura, neizvesnost, lutanje i povratak u prošlost".

POPOVIĆ: PODRŠKA ZA DRUGI MANDAT

SNP će kao koalicioni partner SNS podržati Vučića da bude zajednički kandidat na predsedničkim izborima, jer treba da nastavi odličan rad i u drugom mandatu - kaže Nenad Popović, predsednik SNP.

- Srbija nikad nije bila ekonomski moćnija. Uprkos globalnoj krizi ubrzano se razvija, lideri smo u vakcinaciji, gradimo puteve, stižu investicije, pomažemo građanima i privredi.

Da je malo verovatno da bilo ko drugi, osim aktuelnog predsednika, predstavlja vladajuću koaliciju u trci za "prvog stanara" na Andrićevom vencu, smatra i Bojan Klačar iz CeSID:

- Vučić je prirodan izbor za kandidata, ne samo SNS, već cele vladajuće koalicije, jer je reč o ličnosti koja ima daleko veću popularnost od stranke. On vuče stranku i koaliciju, a ne oni njega.

Vulinov istup Klačar vidi kao početak davanja podrške Vučiću i stvaranje atmosfere da se koalicioni partneri izjasne o tome. Ocenjuje i da su male šanse da PS uopšte može da razmišlja o svom kandidatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (33)

HAG U ĆORSOKAKU: Šešelj se spremio za najavljeno saslušanje, a onda je dobio neočekivanu poruku