SA VUČIĆEM SIGURNA POBEDA: Partneri naprednjaka podržavaju stav o kandidatu na dolazećim predsedničkim izborima

V. M.

17. 04. 2021. u 10:00

ZA koalicione partnere Srpske napredne stranke dilema o kandidatu za predsedničke izbore naredne godine - ne postoji. Svi se slažu da ta uloga može da pripadne samo Aleksandru Vučiću.

СА ВУЧИЋЕМ СИГУРНА ПОБЕДА: Партнери напредњака подржавају став о кандидату на долазећим председничким изборима

Foto: Dragan Milovanović

Pitanje izbora aduta vladajuće koalicije u javnosti je pokrenuo lider Pokreta socijalista i ministar policije Aleksandar Vulin. On je pozvao SNS da "što pre javno saopšti" da će lider naprednjaka biti kandidat te stranke za predsednika države. U Pokretu socijalista kažu da bi Vučićeva kandidatura "ujedinila sve koji veruju u slobodnu Srbiju":

- Vučić ima našu bezuslovnu podršku a svaki drugi kandidat tek bi morao da je zasluži. Zato u slučaju da SNS ne izađe sa Vučićem kao predsedničkim kandidatom, Pokret socijalista će samostalno izaći na predsedničke izbore sa svojim kandidatom.

Foto: Arhiva "Novosti"

Rasim LJajić, predsednik SDP, kaže da veruje da će unutar vladajuće koalicije lako postići dogovor oko zajedničkog predsedničkog kandidata:

- To treba da bude kandidat koji ima najviše šanse da pobedi na predsedničkim izborima, a u ovom trenutku to je Vučić.

Jasan stav po ovom pitanju ima i Srpski pokret obnove:

- SPO je u koaliciji sa SNS na čijem čelu je Aleksandar Vučić i dok je tako, naša podrška njemu se podrazumeva - kaže poslanik i potpredsednik SPO Aleksandar Čotrić, koji dodaje da bi sve drugo, "izuzev Vučićeve kandidature, bilo avantura, neizvesnost, lutanje i povratak u prošlost".

POPOVIĆ: PODRŠKA ZA DRUGI MANDAT

SNP će kao koalicioni partner SNS podržati Vučića da bude zajednički kandidat na predsedničkim izborima, jer treba da nastavi odličan rad i u drugom mandatu - kaže Nenad Popović, predsednik SNP.

- Srbija nikad nije bila ekonomski moćnija. Uprkos globalnoj krizi ubrzano se razvija, lideri smo u vakcinaciji, gradimo puteve, stižu investicije, pomažemo građanima i privredi.

Da je malo verovatno da bilo ko drugi, osim aktuelnog predsednika, predstavlja vladajuću koaliciju u trci za "prvog stanara" na Andrićevom vencu, smatra i Bojan Klačar iz CeSID:

- Vučić je prirodan izbor za kandidata, ne samo SNS, već cele vladajuće koalicije, jer je reč o ličnosti koja ima daleko veću popularnost od stranke. On vuče stranku i koaliciju, a ne oni njega.

Vulinov istup Klačar vidi kao početak davanja podrške Vučiću i stvaranje atmosfere da se koalicioni partneri izjasne o tome. Ocenjuje i da su male šanse da PS uopšte može da razmišlja o svom kandidatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (33)

ElezM

17.04.2021. 10:58

Nema sposobnijeg i odgovornijeg i velikog lidera od Aleksandra Vučića smatram da treba da se kandiduje jer bez njega ova zemlja nema ni budućnost ni napredak.

Kole

17.04.2021. 11:02

Vučić je mnogo uradio za ovu zemlju i po mom mišljenju treba opet da se kandiduje na predstojećim izborima jer ova zemlja ima budućnost dok je on predsednik.

Pele

17.04.2021. 11:03

Samo najbolji idu napred a među najboljim lidera i državnicima je upravo naš predsednik Aleksandar Vučić zahvaljujući njemu naša zemlja je postigla velike rezultate kako po pitanju ekonomije tako i po pitanju diplomatije. On je dosta uradio za ovu zemlju i on treba da nastavi da vodi ovu zemlju.

Ilija

17.04.2021. 11:55

Narod,jednostavno najvise veurje Vucicu.VIdljiv je napredak,jeste da ide sporo,jeste da je ova pandemaija dosta toga zaustavila,ali Srbija nesumnjivo ide napred i nema vise povratka na staro.

Biljana

17.04.2021. 14:11

Koalicioni partneri podrzavaju Vucica jer je pokazao da je covek koji je dostojan predsednicke funkcije. Uvek je tu za svoj narod, svim silama se bori da stvori uslove za nove investicije i za bolje uslove za zivot.

Marijana

17.04.2021. 14:13

Lepo je videti da koalicioni partneri i dalje imaju visoko misljenje o predsedniku i da podrzavaju njegov rad. Gradjani Srbije ne zele da na funkciji predsednika drzave vide nikog drugog do Vucica. Zahvaljujuci njemu Srbija je napravila veliki iskorak i napreduje iz dana u dan.

boki

17.04.2021. 14:14

svi gradsni moraju podrzati da prefsednik Vucic dalje ostane na celo drzave fa nastavi reforme koje su zapocete puno je uradeno i njegovim oflsskom bi se vratili u 2000 godine da ga zdrsvlje posluxi da nastsvi poliyiku koja dsje rezulate zSrbiju u svetu

Ivana

17.04.2021. 14:35

Aleksandar Vučić zaista treba da bude proglašen za doživotnog predsednika jer njega narod špodržava oko 90 % i da je ostvario najbolje rezultate u istoriji Srbije. Da Srbija nikada boljeg predsednika nije imala. Hvala predsedniče što radite na jaćanju naše države.