"BIO JE BORAC ZA BOLJU SRBIJU": Vučić se oglasio na desetogodišnjicu smrti Brane Crnčevića

Novosti online

14. 04. 2021. u 11:39

PREDSEDNIK Srbije se oglasio danas, na desetu godišnjicu smrti pisca Brane Crnčevića.

БИО ЈЕ БОРАЦ ЗА БОЉУ СРБИЈУ: Вучић се огласио на десетогодишњицу смрти Бране Црнчевића

Foto: Instagram

- Pre deset godina, tiho je otišao veliki čovek, naš saborac i prijatelj, jedan od osnivača Srpske napredne stranke, veliki Brana Crnčević. Majstor pisane reči, borac za bolju Srbiju, svedok epohe u kojem je naša zemlja prošla kroz ogromna iskušenja, neumorni branilac raseljenog srpskog naroda koji je okupljao i o kojem se brinuo kao predsednik Matice iseljenika - napisao je Vučić na instagramu.

Predsednik je istakao da se praznina u javnom, kulturnom i političkom životu nakon odlaska Brane Crnčevića oseća na svaki način.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

- NJegov jedinstveni izraz obojen satirom, ironijom, ponekad čak i cinizmom, na upečatljiv način je ukazivao svima nama gde grešimo, šta je to što ne vidimo, a pogotovo – šta je to što ne želimo da vidimo. Zato se danas posebno sećamo njegovih britkih reči, poput: „Teško je biti Srbin, ali kasno“ - piše Vučić.

On je naveo da bi Brana danas bio ponosan na sve što je postignuto, zato što je njegova stranka donela najveće promene u novijoj srpskoj istoriji, vratila dostojanstvo Srbiji koju je Brana do poslednjeg dana voleo i za koju se na svoj jedinstveni način borio.

- To je i jedan od razloga zbog kojeg nekadašnja Ohridska ulica danas nosi njegovo ime. A ja sam posebno ponosan zato što smo bili saborci, zato što sam imao čast da ga slušam i da od njega učim, da se sa njim posavetujem. I verujem da bi danas svim malodušnicima rekao: „Sklonite se, dolazi budućnost!“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (95)

Petar

14.04.2021. 16:13

Prošla je decenija od smrti Brana Crnčevića i treba mu odati počast kao jednom od osnivača SNS-a. Sigurno da bi bio ponosan koliko je ova stranka pomogla Srbiji da stane na noge.

Stefana

14.04.2021. 16:14

Svakako da je Srbija nakon 10 godina od smrti Brana jača i bolja država, gde je vraćen ponos narodu i iz ovog ugla možemo da vidimo još sjajniju budućnost.

Jovana

14.04.2021. 16:23

Brana Crnčević, književnik,, neumorni borac, zaštitnik raseljenih Srba i vizionar. .Ostavio je pisani trag budućim pokolenjima, sa nadom da će Srbija biti još bolja!!!

Jelisaveta

14.04.2021. 17:19

Osnivac Srpske Napredne Stranke, veliki mislilac i covek koji je zasluzan da Srbija bude ono sto danas jeste. Njegova dela se nikada ne zaboravljaju.

Jovana

14.04.2021. 17:47

Brana bi danas bio ponosan na sve što je postignuto, zato što je njegova stranka donela najveće promene u novijoj srpskoj istoriji, vratila dostojanstvo Srbiji koju je Brana do poslednjeg dana voleo i za koju se na svoj jedinstveni način borio.

Ivana

14.04.2021. 20:15

Brana Crnčević je dobro znao koga da podrži i hvala mu na velikoj podršci koji je pružio Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću i ulica u Beogradu nosi njegov naziv. Nismo ga zaboravili.

Marijana

14.04.2021. 21:57

Jedan od osnivaca SNS i borac za svoju zemlju. Sigurna sam da bi se ponosio sa Vucicem i svim dobrim stvarima koje cini za nasu drzavu. Brana je imao samo jednu zelju, a to je da Srbija bude i bolja i lepsa i uspesnija..

Miloš

15.04.2021. 08:22

Brana Crnčević - književnik koji je ostavio veliki trag u srpskoj književnosti, branilac dece, pisac koji se klanja detinjstvu i ume da ga, u svojim pesmama i pričama, uznese iznad života odraslih.