HRVATSKA BLOKIRA PUT SRBIJE U EU: Milanović najavio uslov koji će Zagreb postaviti

Jurica Kerbler - Stalni Dopisnik iz Zagreba

13. 04. 2021. u 21:41

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović nakon što je razgovarao sa predstavnicima tzv. braniteljskih udruženja najavio je da će Hrvatska uslovljavati ulazak Srbije u EU sa rešavanjem pitanja nestalih.

ХРВАТСКА БЛОКИРА ПУТ СРБИЈЕ У ЕУ: Милановић најавио услов који ће Загреб поставити

Foto AP

Na sastanku se govorilo i o ratnoj odšteti, ali je Milanović "braniteljima" rekao da nema pravne osnove za to.

Po prvi puta hrvatski predsednik kategorički kaže da će biti zvaničnom Beogradu postavljen uslov da se reši pitanje nestalih osoba kao preduslov priključenja evropskoj porodici. O tome premijer Andrej Plenković nikada do sada nije na taj način govorio, a konačnu odluku kako će se Hrvatska postaviti prema Srbiji i njenom članstvu u EU donosi vlada, a ne predsednik države.

Na sastanku sa Milanovićem bio je i Zoran Maras, zbog kojeg je hrvatski predsednik napustio skup ui Okučanima, protestujući što je obučen u crnu majicu na kojoj je pisalo Za dom spremni. I pre nekoliko dana Milanović je primio Marasa kada je dodeljivao odlikovanja za one koji su učestvovali u akciji hrvatskih vojnika na Plitvicama.

Nakon sastanka Maras je rekao da je grb HOS-a na kojem je ustaški pozdrav legalni znak i da se na sastanku na Pantovčaku o tome nije raspravljalo. Najavio je da će "branitelji" i dalje inzistirati na ratnoj odšteti, a na razgovoru sa predsednikom Hrvatske razgovaralo se i o obeležavanju raznih godišnjica vezanih za ratne događaje devedesetih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

ScubaDiver

14.04.2021. 08:13

Она ситуација када те онај ко је довео до нестајања великог броја људи условљава да решиш проблем несталих. Па шта је са несталим србима? Шта са стотинама хиљада расељених? Да не спомињемо убијене и масакриране...

ScubaDiver

14.04.2021. 08:15

Да не питамо како је Хрватска ушла у ЕУ, а није решила проблеме: несталих, расељених, масакрираних, протераних, покрштених, .............. списак је дугачак!

Šator

14.04.2021. 09:02

Ми треба да поставимо исто наше услове за улазак у ЕУ: плаћање ратне одштете Њемачке, Аустрије и свих осталих сателита им за агресије 1914., 1941., 1991. и 1999. , одрицање Њемачке од нацизма и подршке нацистима код хрвата, муслимана и шиптара, и све тако. Па онда да видимо сви гдје смо.

Banovo

15.04.2021. 10:10

Šta drugo očekivati od fašista, krivi smo što ste nas ubijali, ali indijanci ne znaju da nam čine veliku uslugu sa tim blokiranje u EU, ako su oni kolonizovani ne moramo mi i to je ok.