VUČIĆ I TANIN UOČI SEDNICE SB UN: Predsednik Srbije i šef Unmika razgovarali o važnosti normalizacije odnosa Beograda i Prištine

Tanjug

13. 04. 2021. u 14:35

SPECIJALNI predstavnik generalnog sekretara i šef Unmika Zahir Tanin razgovarao je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o važnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine, sveobuhvatnom sporazumu i intenziviranju procesa očuvanja i unapređenja regionalnog mira i stabilnosti.

ВУЧИЋ И ТАНИН УОЧИ СЕДНИЦЕ СБ УН: Председник Србије и шеф Унмика разговарали о важности нормализације односа Београда и Приштине

Foto: Printscreen

Kako je objavljeno na sajtu Ujedinjenih nacija Vučić i Tanin su razgovarali uoči sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj će se raspravljati o izveštaju generalnog sekretara Antonija Gutereša o radu Unmik-a, što je deo redovnih konsultacija uoči sednice.

- Tanin i predsednik Vučić razmenili su stavove o pitanjima povezanim sa normalizacijom odnosa Beograda i Prištine, pri čemu je Tanin ponovio posvećenost UN u podršci dijalogu uz pomoć EU - piše u saopštenju objavljenom na sajtu UN.

Dan ranije Tanin je razgovarao sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem o dijalogu i normalizaciji odnosa.

Takođe, njih dvojica razgovarali su i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa i načinima podrške vladinoj agendi za jačanje vladavine zakona, borbu protiv korupcije i poboljšanje odnosa među zajednicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (31)

Bojan

13.04.2021. 15:33

Srbija je konačno pokazala svoj timski duh i dobre pregovaračke sposobnosti. Siguran sam da smo na korak do supešnoh integrisanja u tokove modernih država.

Sasa

13.04.2021. 15:34

Знају они да је Србија увек за разговор и мирно решавање проблема,нека мало преиспитају другу страну!

vida

13.04.2021. 16:28

U ovim kriznim vremenima je neophodna saradnja i podrška na svim nivoima,Vučić i Fabrici imaju dosta tema koje su zajedničke i zahtevaju konsultacije i traženje najboljih rešenja

Nina

13.04.2021. 16:43

Srbija je potpuno posvecena svom daljem napretku i priblizavanju clanstva EU. Nadam se da i clanovi EU primecuju napor koji pokazuje nasa drzava tokom ovih integracija.

Milica

13.04.2021. 16:44

Proces pridruživanja Srbije u EU usporen je nakon svetske pandemije korona virusa koje je paralisala celi svet, privredu i ekonomiju svih zemalja pa je i sam proces pridruživanja Srbije u EU usporen. Nadam se da će se taj proces uspešno nastaviti i ubrzati.

Marko

13.04.2021. 16:47

EU nastavlja nesebicno da podrzavama Srbiju u njenim naporima da se postigne konacni sporazum izmedju Beograda i Pristine koji treba da sacuva srpske nacionalne, verske i etnicke interese.

Lela

13.04.2021. 17:02

Naša zemlja se bori svim snagama i na svim poljima, spremna za saradnju i kompromis koji neće ugroziti njene građane i koji će biti bolja budućnost za sve

Milica

13.04.2021. 18:04

Nadam se da ce Beograd i Pristina uskoro doci do pronalaska kompromisnog resenja po pitanju resavanja problema nase juzne pokrajine, a sve u cilju odrzavanja mira i stabilnosti