MIHAJLOVIĆ: Komentar Georgieva neprimeren i prostački, ne podstičite seksualno uznemiravanje

Novosti online

10. 04. 2021. u 13:48

POTPREDSEDNICA Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost prof. dr Zorana Mihajlović istakla je danas da je komentar novinara Slobodana Georgieva na drustvenoj mreži Twitter a u vezi sa neprimerenim naslovom u jednim novinama neprihvatljive, prostačke i uvredljive.

МИХАЈЛОВИЋ: Коментар Георгиева непримерен и простачки, не подстичите сексуално узнемиравање

Zorana Mihajlović

- Svaka insinuacija takvih tipa, koja ukazuje na lascivne poruke i seksualne konotacije je pogrešna i uvredljiva za svaki ženu i ovo što je Georgiev uradio i to prema koleginici novinarki je izuzetno prostački i neprimereno. Podsetiću Georgieva i sve nas da istraživanja pokazuju kako je osam od deset devojaka u Srbiji doživelo da bude nazivano neprimerenim nadimcima, 80 odsto devojaka doživi da joj se zviždi na ulici, dobacuje neprimerenim nadimcima poput ‘cico’ ili ‘mačko’, a više od polovine njih dobija lascivne poruke sa seksualnom konotacijom. Umesto da negujemo kulturu nenasilja i da osuđujemo svaki vid uznemiravanja drugih, neki nalaze za shodno i daju sebi slobodu da to podstiču. I to u javnom prostoru, i to oni koji bi kao javne licnosti trebalo da imaju najveću odgovornost za izrečenu reč - rekla je Mohajlovićeva. 

Foto: Printskrin Tviter

Ona je ukazala da je važno da devojke i žene prepoznaju šta je sve seksualno uznemiravanje, ali i da o tome ne ćute već da prijave one zbog kojih se osećaju ugroženo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)