KURTI SLOMLJEN IZAŠAO PRED NAROD: "Ne priznaju nas velike sile, nemamo dovoljno vakcina"

Novosti online

05. 04. 2021. u 17:58

Premijer lažne države Aljbin Kurti rekao je da se tzv. Kosovo nalazi u osetljivoj situacija kada je u pitanju nabavka vakcina protiv koronavirusa.

КУРТИ СЛОМЉЕН ИЗАШАО ПРЕД НАРОД: Не признају нас велике силе, немамо довољно вакцина

Arhiva

Kurti je istakao da pojedine zemlje koje ne priznaju nezavisnost tzv. Kosova, među kojima su, kako je rekao, i dve velike sile, proizvode antikovid vakcine i da to treba imati na umu.

- Naša orijentacija je evropska i evroatlantska, tako da imamo skepticizam i stav prema pomoći zemalja koje nas ne priznaju, zbog toga je i naša situacija u kojoj se nalzimo osetljiva - rekao je Kurti na zajedničkoj konferenciji sa ministrom zdravlja Arbenom Vitijom.

Kurti je podsetio da je na tzv. Kosovo do sada stigao prvi kontingent od 24 hiljade doza vakcina AstraZeneka, koje su obezbeđene iz programa Kovaks.

Ministar zdravlja Arben Vitia je priznao da je predizborna kampanja uticala na povećanje broja slučajeva zaraze koronavirusom.

- Jedan deo građana je izneo optužbe da je izborna kampanja krivac za porast slučajeva zaraze od virusa kovid – 19 i to je tačno, jer svako masovno okupljenje je pogodno za širenje virusa. Ipak, mora se razumeti da na dinamičan život često utiču nepredviđeni faktori - zaključio je Vitia.

(Kosoov online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)