KORONA VIRUS U LOZNIČKOM KRAJU: Svaki deseti pregledani "pozitivan"

V. Mitrić

30. 03. 2021. u 12:24

U OPŠTOJ bolnici u Loznici je, trenutno, na lečenju od posledica virusa korona 110 pacijenata, rekla nam je Dragana Mitrović, portarolka te ustanove.

КОРОНА ВИРУС У ЛОЗНИЧКОМ КРАЈУ: Сваки десети прегледани позитиван

FOTO: V. Mitrić

Četiri lekara iz bolnice i pet iz DZ „DR Milenko Marin“, sa pratećim medicinskim osobljem, su na ispomoći u bolnici, u Batajnici.Reč je o lekarima, prekaljenim borcima protiv korona virusa i medicinskim sestrama i tehničarima.

Kroz kovid odeljenje Doma zdravlja u Loznici dnevno prođe između 150 i 200 pacijenata.Ekipe ove ustanove su dobro organizovane, sa već valjanim iskustvom, pa pacinete efikasno zbrinjavaju i određuju dalji tok lečenja, gde se ustanovi da su inficirani virusom korona.

Lekarskim timovima priskače i pomoć i direktorka ustanove, dr Branka Krasavac, i na vakcinacijama i za potrebe bržeg i boljeg delovanja u kovid ambulanti.Teret koji je donela pandemija stoički, predano, savesno i odgovorno, najviše podnosi mladi lekari, dok ostalo osoblje podjednake starosne dobi, od početnika do onih pred penzijom neumorno učesvuju u borbi protiv opakog virusa.

FOTO: V. Mitrić

 

Kao i u bolnici, tako i u DZ, zna se dobro ko se uključio u bobru protiv kovida, a ko nije, mada je to mali broj zdravstvenih radnika u one koji. Iz Doma zdravlja kao ispomoć u ovim poslovima upućeni su i doktori stomatologije.Svi potencijali su maksimalno iskorišćeni, pa je otuda bilo prostora da deo lekara i osoblja ode na ispomoć u Batajnicu.

FOTO: V. Mitrić

 

Valjano se u lozničkom kraju sprovode i vakcinacije. Do sada je neku od vakcina prvi put primilo oko 14.300 ljudi, a drugu dozu, njih više od 10 hiljada. Za starije pacijente od 65 godina, ali i ostale meštane, ekipe Doma zdravlja, na čelu sa direktorkom, dr Krasavac, stižu i do najudaljenijih sela. Tako će biti i narednih dana, sedmica, i meseci, kažu u ovoj ustanovi, gde je samo od početka godine, u kovid ambulanti, pregledano skoro 10 hiljada pacijenata, među kojima je kod skoro svakog desetog konstatovano da je inficiran virusom korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri