"E, MOJ MILOŠEVIĆU, GDE SI DOŠAO": Ispovest upravnika zatvora o čuvenoj ćeliji 1.121 u kojoj je boravio nekadašnji predsednik

Novosti onjaln

29. 03. 2021. u 22:09

PRE 20 godina uhapšen je bivši predsednik SRJ i Srbije.

Е, МОЈ МИЛОШЕВИЋУ, ГДЕ СИ ДОШАО: Исповест управника затвора о чувеној ћелији 1.121 у којој је боравио некадашњи председник

Foto: Arhiva Novosti

Tadašnji upravnik Centralnog zatvora Dragiša Blanuša otkrio je javnosti neke tajne iz čuvene ćelije broj 1.121, u kojoj je boravio Milošević sve do izručenja Haškom tribunalu, poput one u kojoj mu se Milošević maltene ispovedio i priznao da su mu svi, osim porodice, okrenuli leđa.

- Kako da se ne sećam tog dana kada su ga dovezli. Tog dana mi je bio rođendan... U sedam sati ulazim u prostoriju, sam sam, i zatičem stanje: on leži i pokriven je ćebetom koje je staro jedno 50 godina i koje je prošlo hiljadu pranja. To je ona tkanina prtena, od konoplje. Vidi mu se samo deo kose, pokriven, spava, ne mrda. Pogledam, njegov plavi mantil okačen na dvospratni krevet. Stoji i kofer koji je doneo, stoji i doručak koji mu je donet. Svi pritvorenici dobijaju kilogram hleba, dva kuvana jaja i marmeladu. Otvoren sapun u umivaoniku. Ja onako stojim, prvo se za obraz uštinem, i ovako sam rekao: „E moj Miloševiću, gde si ti došao?! - prisetio se Blanuša tih trenutaka u emisiji Mire Adanje Polak na RTS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (3)

Đorđe

30.03.2021. 08:56

Слоба је последњи велики лидер и политичар код Срба, који је бранио земљу до последњег дана живота. То што му је урађено је срамота. Требало би судити онима који су га предали зликовцима. Ако је имао, а имао је, погрешних одлука на штету народа, тај народ је требао да му суди а не белосветски олош.

Komandant 1001

30.03.2021. 09:06

Krenuo je jednoga dana za borbenim usklicima sa onom njegovom parolom : " Niko više nesme da vas bije"....onda su Hrvati i Slovenci počeli da biju istu tu njegovu JNA a on šlogao na šolji kafe dal da ratuje ili ne....onda je počelo rotiranje "predsednik predsedništva Jugoslavije Onda kao Vrhovni komandant JNA nije znao što je "vojni udar"...nikad čuo zato...onda je pustio onoga đipsia Mesića da razvaljuje do koske Jugoslaviju kada je postao preds-predsedništva....i tako se Sloba našao u čudu. Čudio se ratu na Krajini i pustio da ustaše biju njegove Srbe po Krajini i usput naredio JNA da napusti tu Krajinu.....onda se ovaj Blanuša čudi što ga je video u zatvoru.