"IMAMO DOVOLJNO DOKAZA ZA POSTUPANJE": Direktor Uprave za sprečavanje pranja novca o aferama Dragana Đilasa

Novosti onlajn

20. 03. 2021. u 10:34 >> 10:34

POMOĆNIK glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja u "Večernjim novostima" Andrijana Nešić, član predsedništva SNS-a Vladimir Orlić i Željko Radovanović, v. d. direktor Uprave za sprečavanje pranja novca, u jutarnjem programu televizije Pink govorili su o aferama Dragana Đilasa.

ИМАМО ДОВОЉНО ДОКАЗА ЗА ПОСТУПАЊЕ: Директор Управе за спречавање прања новца о аферама Драгана Ђиласа

Foto: Pink TV printskrin

Željko Radovanović v.d. direktor Uprave za sprečavanje pranja novca kaže da ono što pišu "Novosti" daje Upravi dovoljno dokaza da postupa.

- Imamo sve uslove za postupanje. Pojavila su se dokumenta koje su objavile "Novosti". Uprava na osnovu tih dokumenata dobija indicije na izvršenje nekoliko krivičnih dela. Pre svega mislim na utaju poreza, pranje novca i prikrivanje stvarnog vlasništva. Neće biti jednostavno, ali imamo mehanizme koji nam omogućuju da uđemo u tok novca, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Mi smo se već obratili partnerskim službama u inostranstvu. Prvi instrument je obraćanje preko Egmont grupe. Postoji veliki interes javnosti i Uprava će dati sve od sebe da u što kraćem roku dođe do svih informacija - rekao je Radovanović.

Foto: Printscreen/TV Pink

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta