POKRENUTA ISTRAGA PROTIV ĐILASA! Uprava za sprečavanje pranja novca ispituje aferu Mauricijus

Novosti online

18. 03. 2021. u 15:38

POSLE istraživanja "Novosti" o računima Dragana Đilasa u inostranstvu, oglasila se Uprava za sprečavanje pranja novca i pokrenula postupak prikupljanja podataka, informacija i dokumentacije u zemlji i inostranstvu.

ПОКРЕНУТА ИСТРАГА ПРОТИВ ЂИЛАСА! Управа за спречавање прања новца испитује аферу Маурицијус

Foto: Novosti

- Uprava za sprečavanje pranja novca je u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima preduzela aktivnosti prikupljanja podataka, informacija i dokumentacije u zemlji i inostranstvu u cilju provere bitnih finansijskoobaveštajnih podataka koji ukazuju na sumnju u pranje novca, utaju poreza i prikrivanje stvarnog vlasništva od strane pravnih i fizičkih lica povezanih sa privrednim društvom Ascanius LTD i Draganom Đilasom - navodi se u saopštenju.

Podsećamo, prema dokumentaciji do koje je došao naš tim, na dan 12. decembra 2020. godine, Đilas je na računima na Mauricijusu i u Švajcarskoj imao skoro 6,4 miliona evra.

Postoji osnovana sumnja da je ovo samo vrh ledenog brega i prvi veliki trag u otkrivanju mutnih poslovnih i finansijskih transakcija koje su se godinama odvijale u trouglu između Đilasa, njegovog rođenog brata Gojka i biznismena Dragana Šolaka.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)