PRVI DRŽAVNIK KOJI JE OTVORENO REKAO ŠTA MISLI O KOVID PASOŠIMA Vučić: Šokiran sam idejom evropskih lidera, odluku smatram antievropskom

Novosti online

27. 02. 2021. u 19:56

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je jutros na TV Prva, gde je poručio da ne podržava uvođenje kovid pasoša.

ПРВИ ДРЖАВНИК КОЈИ ЈЕ ОТВОРЕНО РЕКAО ШТА МИСЛИ О КОВИД ПАСОШИМА Вучић: Шокиран сам идејом европских лидера, одлуку сматрам антиевропском

Foto: Printscreen

Vučić je jutros u gostovanju na TV Prva rekao da uvođenje takozvanih kovid-pasoša gazi najviše evropske vrednosti, slobodu kretanja i izbora.

- Sve najgore mislim o antivakserima, ali ko ste vi da ograničite nekome kretanje ako ne želi ili ne može da primi vakcinu - rekao je Vučić.

On je naveo da je šokiran idejom pojedinih evropskih lidera o uvođenju kovid pasoša u Evropi, i to smatra sramotnom i antievropskom odlukom, ako do nje dođe.

Kako je istakao, time se pokazuju da im je stalo samo do unutrasnjih kretanja i da je pritisak unutrašnjih politika veliki, ali poručuje da će Srbija najbrže vakcinisati i omogućiti građanima da putuju, a "za njih ćemo uvesti kovid pasose".

Vučić je istakao i da će sada kod nas pritisak mladih da se vakcinišu biti veliki, a intencija je da se zaštite najpre stariji ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna