ČLANOVI VLADE PRED POSLANICIMA: Snažan aplauz za autora "Dare iz Jasenovca"

Novosti online

25. 02. 2021. u 16:21

ČLANOVI vlade Srbije u popodnovnom delu sednice Narodne skupštine odgovaraju na pitanja poslanika. Pred narodne predstavnike izašli su premijerka Ana Brnabić i većina ministara vlade Srbije.

ЧЛАНОВИ ВЛАДЕ ПРЕД ПОСЛАНИЦИМА: Снажан аплауз за аутора Даре из Јасеновца

Foto: D. Milovanović

Predsednik Skupštine Ivica Dačić pozvao je poslanike da aplauzom pozdrave reditelja filma "Dara iz Jasenovca", koji je sednicu pratio sa galerije Skupštine:

- Za kolektivno sećanje našeg naroda izuzetno je potresno, ali i potrebno bilo da se posle više decenija o Jasenovcu snimi barem jedan film. Pošto je danas u poseti Skupštini bio Predrag Antonijević, reditelj filma, ja sam ga zamolio da bude na galeriji - rekao je Dačić, posle čega je usledio dugačak aplauz poslanika, dok je Antonijević uzvratio naklonom.

Odgovarajući na pitanje o zahtevu fon Kramonove da se Kosovu odobri vizna liberalizacija premijerka Brnabić je rekla:

- Viola fon Kramon je živopisan lik. Ona je stopostotno neobjektivna i daleko je odmakla od diplomatskog ponašanja. Otvoreno je neprijateljski raspoložena prema Srbima. Ali, njeni stavovi nisu stavovi EU i Evropske komisije. Ona je tražila viznu liberalizaciju za Kosovo i tu se slažemo i mi to želimo. Građani Kosova su naši građani i to je u intersu Srbije. Samo, kada Fon Kramon čuje da se slažemo oko toga, možda će odustati od tog zahteva.

Na pitanje poslanika Vladana Glišića o uticaju planiranog rudnika jadarita kod Loznice na životnu sredinu, premijerka je odgovorila da će država voditi računa o tome da kompanija "Rio Tinto" poštuje sve ekološke standarde. Ona je navela i da Srbija neće dozvoliti "Rio Tintu" da izvozi jadarit kao sirovinu, već će to morati da budu poluproizvodi ili gotovi proizvodi.

Članovi vlade odgovaraju na pitanja poslanika svakog poslednjeg četvrta u mesecu, ako u to vreme zaseda Skupština.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist