LAŽIMA NA SRPSKU SLOGU: U SL ukazuju da se tuča u kojoj je povređen Rašićev sin zloupotrebljava za politički obračun

D. Z. - S. S. R.

24. 02. 2021. u 09:00

ЛАЖИМА НА СРПСКУ СЛОГУ: У СЛ указују да се туча у којој је повређен Рашићев син злоупотребљава за политички обрачун

Snimak tuče pojavio se na društvenim mrežama / Foto Printskrin

TUČA, kao i povrede koje je sin lidera Progresivno-demokratske stranke Nenada Rašića zadobio nemaju veze sa politikom i Srpskom listom, ma koliko se lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti i Rašić trudili da to tako predstave i steknu poneki politički poen, pokušavajući da uprljaju veličanstvenu pobedu srpskog naroda na izborima, Nikola Rašić je povređen u unapred zakazanoj vršnjačkoj tuči dveju suprotstavljenih grupa mladića.

Ovako su incident koji se dogodio pre dva dana u Lapljem Selu, ali i traženje krivaca za ceo događaj, prokomentarisali u Srpskoj listi. Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vide se dve grupe mladića koji se tuku usred dana, a čuje se i "navijanje" okupljenih posmatrača i osobe koja je snimala. Kurti je naveo da se "čini da razbojnički zločin ima veze sa njegovim roditeljem, koji se nije potčinio pritisku i pretnjama Srbije".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da je kao jedan od pritisaka na Srbe prepoznao pokušaj da se zakazana tuča pretvori u optužbe na račun Srbije i SL:

- Suprotstavićemo se albanskim političarima koji preko naših političara pokušavaju da ubede srpski narod da je nezavisnost opcija. Znamo da je tuča 20 na 20 bila zakazana još tri dana ranije. Nemojte da vam pokazujemo ko je koga prvi udario i da je bila svađa oko devojke i ko je koga uvredio onim "Šiptar". Svi koji su učestvovali treba da budu pohapšeni, ali napravljena je politička igra gde joj nema mesta.

I lider Srpske liste Goran Rakić istakao je da je Rašić povređen u privatnom sukobu, da to znaju svi u Gračanici pa i Rašić i Rada Trajković, "koji su još jednom pokazali svoje nečoveštvo i u dogovoru sa svojim mentorom Kurtijem zloupotrebili ovaj incident":

- Pokušali su da lažima uzdrmaju slogu srpskog naroda, a sebi zarade koje mesto pod Kurtijevim skutima prikazujući ovaj incident kao politički. Apelujem na Srbe da ostanu uzdržani, jer sam svestan da se na ovome neće završiti, jer srpsko jedinstvo je bedem našeg opstanka i ono što najviše smeta našim neprijateljima.

MUP: NE DODELJUJE VUČIĆ OBEZBEĐENJE

KADA je 2019. MUP Srbije Radi Trajković uspostavio obezbeđenje, nije tada izjavila da je štiti Vučić. Kada je, u skladu sa bezbednosnim procenama MUP i BIA, gospođi Trajković ukinuto obezbeđenje, odmah se oglasila da joj obezbeđenje uklanja Vučić. Bilo bi dobro da odluči za šta sve hoće da napada Vučića i da pokuša da u napadima bude logična. Ni Vučić ni bilo ko drugi ne može ni da dodeli ni da ukine obezbeđenje bilo kome. To mogu samo nadležne službe na osnovu operativnih procena. Sve ostalo je laž i pakost - navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)