SKANDAL NA JARINJU: Policija lažne države već 24 sata blokira ekipu RTS

D. Z.

16. 02. 2021. u 10:44

EKIPA RTS-a koja realizuje emisiju „Pravo na sutra“ i koja je službeno krenula na Kosovo i Metohiju nalazi se od juče popodne na administrativnom prelazu Jarinje jer im kosovska policija ne dozvoljava ulazak.

СКАНДАЛ НА ЈАРИЊУ: Полиција лажне државе већ 24 сата блокира екипу РТС

Foto: D. Zečević

Naime,prema rečima urednice emisije Svetlane Vukmirović, ekipa je na administrativni prelaz Jarinje stigla juče oko 12.30, od kada ne mogu da stupe na Kosovo i Metohiju.

Svetlana Vukmirović/Foto: D. Zečević

 

- Kosovska policija nam je rekla da bi nas što se njih tiče pustili ali da čekaju odgovor iz ministarstva inostranih poslova u Prištini - ističe Vukmirovićeva i dodaje da se i ranije dešavalo da na ovom prelazu zaustavljaju ekipu sa kojom odlazi na teren na KiM ali da je zadržavanje bilo daleko kraće od pola sata do sat vremena.

Zbog situacije u kojoj su se našli ekipa RTS-a obavestila je Dejana Pavićevića oficira za vezu Beograda u Prištini koji im je saopštio da je o njihovom slučaj obavešten i Brisel.

Inače, ekipa RTS-a i dalje čeka ulazak na Kosovo na prelazu Jarinje gde su ostali i tokom protekle noći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja