DVOSTRUKO VEĆA IZLAZNOST U SRPSKIM SREDINAMA: Evo koliko ljudi je glasalo do 13 časova

D. Zečević

14. 02. 2021. u 15:55

NAJVEĆA izlaznost na vanrendim parlamentarnim izborima na Kosovu prema podacima nevladinog sektora do popodnevnih sati bila je u srpskim sredinama na severu Kosova.

ДВОСТРУКО ВЕЋА ИЗЛАЗНОСТ У СРПСКИМ СРЕДИНАМА: Ево колико људи је гласало до 13 часова

Foto: D. Zečević

Naime, prema podacima nevladine organizacije „Demokratija na delu“  do 13 sati glasalo je 19,8 odsto birača dok je do deset sati ujutru sa izlaznošću upravo oko deset odsto broj glasača u srpskim sredinama bio duplo veći nego u onim sa albanskom većinom.

Takođe, prema zvaničnim podacima CIK-a opština sa najvećom izlaznošću do 11 časova bila je Zvečan na severu Kosmeta sa čak 33,2 odsto izašlih birača.ž

Prema istim podacima  izlaznost u Leposaviću do pomenutog perioda bila je 22,73 odsto a u Zubinom Potoku 19,59 procenata.Inače, CIK u Prištini objavila je da je izlaznost do 11,00 časova bila 8,34 odsto što su politički predstavnici okarakterislai lošim vremsnkim prilikama odnosno temperaturom ispod nule.

Inače, kako je reporter Novosti imao prilike da se uveri interesovanje za izbore bilo je daleko veće u srpskim sredinama jer su Srbi izlaskom na ove izbore uglavnom želeli da odaberu svoje predstavnike koji bi ih zastupali u kosovskim institucijama ali pre svega uz nadu da se situacija održi mirnom i bez incidenata kao i ekonosmkim boljitkom.

Međutim, na značajnijim putnim pravcima poput magistralnog puta Priština-Kosovska Mitrovica ali i Merdare-Prištine u jutarnjim satima nije bilo čak ni većeg broja vozila što je na ovim putevima inače uobičajeno. Veća gužva u saobraćaju bila je primetna u popodnevnim satima kada je i izlaznost u albanskim sredinama bila nešto veća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili