NISU OVO ŽELJE I POZDRAVI SLUŠALACA: Dačić o dijalogu sa opozicijom - Nema prelazne vlade bez izbora

Novosti online

17. 01. 2021. u 09:36

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić, govoreći o predstojećem razgovoru sa predsedavajućim spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Meklalisterom kada bi trebalo da se dogovori format i dinamika dijaloga vlasti i opozicije, rekao je danas da u dijalogu treba da učestvuju svi, bez obzira na njihov stav prema EU.

НИСУ ОВО ЖЕЉЕ И ПОЗДРАВИ СЛУШАЛАЦА: Дачић о дијалогу са опозицијом - Нема прелазне владе без избора

Foto: Tanjug/Zoran Žestić/Depositphotos

Razgovor i dijalog treba da bude sa svim strankama, jer se ovde razgovara o izbornim uslovima, rekao je Dačić.

On je kazao da je važno reći da je ovaj dijalog već započet u prethodnom mandatu parlamenta i da će sada biti nastavljen.

- Tada je dogovoreno da predsednik parlamenta i predstavnik EU budu kopredsedavajući tog dijaloga. Treba definisati format dijaloga, od dinamika do tema, i šta se očekuje u narednom periodu - rekao je Dačić.

Predsednik parlamenta ocenjuje da pojedine opozicione stranke imaju nerealne zahteve i očekivanja.

- Sa opozicione strane kritikuju da ja ne mogu da kopredsedavam, jer sam deo vlasti. Pa sa kime oni misle da razgovaraju? Ovo nisu želje i pozdravi slušalaca i na pogrešnom su putu ako veruju da će dobiti prelaznu vladu bez izbora - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, iz prethodnog dijaloga je realizovano 80 odsto dogovorenog.

- Ne čeka opozicija moj poziv. Oni šalju dokumenta evropskim zvaničnicima a samo dve partije su se obratile sa željom da učestvuju - naveo je Dačić.

Vlast je spremna na dijalog, i to je već pokazala u prehodnom mandatu, ali kako kaže predsednik parlamenta neki ne žele da sednu za isti sto a deo stranaka neće ni sa predstavnicima EU.

- Razgovor i dijalog treba da bude sa svima, bez obzira da li su za EU ili ne, jer se ovde razgovara o izbornim uslovima. Nema čarobnog štapića, ne može prazna vreća da stoji uspravno, mora da postoji politika da biste pobedili na izborima - rekao je Dačić.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju