EU RUŠI VAŠINGTONSKI SPORAZUM! Viola fon Kramon: Svrha mu nije bila da donese stabilnost na Balkan

Novosti online

11. 01. 2021. u 18:38

IZVESTILAC Evropskog parlamenta za Kosovo (i Metohiju) Viola fon Kramon izjavila je da je "takozvani Vašingtonski sporazum bio pod znakom pitanja u trenutku potpisivanja".

ЕУ РУШИ ВАШИНГТОНСКИ СПОРАЗУМ! Виола фон Крамон: Сврха му није била да донесе стабилност на Балкан

Vučić, Tramp i Hoti

Ona je to rekla nakon što je vršilac dužnosti tzv. kosovskog predsednika Vjosa Osmani pre nekoliko dana navela "da bi trebalo razmotriti delove Briselskog sporazuma, kao i Vašingtonski sporazum".

Svrha Vašingtonskog sporazuma nije bila da donese stabilnost na Balkan, to je uglavnom bio PR potez gospodina Grenela, rekla je Fon Kramonova.

- Neke od tačaka sporazuma mogu biti važne i vredne, ali uopšte nemaju pravni efekat - istakla je ona.

Kako je navela, Zajednica srpskih opština je složeno pitanje i na njega se mora odgovoriti, ali definitivno ne u ishitrenoj deklaraciji, koju nisu videle strane u procesu.

- Vašingtonski sporazum, takođe, ima neke tačke koje su vrlo problematične, naročito prihvatanje Jerusalima kao prestonice Izraela - dodala je Fon Kramonova.

- Evropska unija je veoma posvećena međunarodno prihvaćenoj odluci, glavni grad Izraela je u Tel Avivu - istakla je ona.

- Srbija kao zemlja kandidat za EU i (lažna država) Kosovo kao potencijalni kandidat obavezali su se da će svoju spoljnu politiku uskladiti sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, stoga ne bi trebalo da imaju svoje ambasade u Jerusalimu, što bi kršilo međunarodno pravo - zaključila je Fon Kramonova.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije