VUČIĆ POSTHUMNO ODLIKOVAO DOBRICU ERIĆA: Predsednik Srbije odao počast omiljenom pesniku, odlikovanje primila unuka (FOTO)

Novosti online

28. 12. 2020. u 11:27

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja za izuzetne zasluge lekarima koji su na liniji fronta borbe sa korona virusom, dok je Sretenjskim ordenom trećeg stepena posthumno odlikovao velikog pesnika, dramskog i proznog pisca Dobricu Erića.

ВУЧИЋ ПОСТХУМНО ОДЛИКОВАО ДОБРИЦУ ЕРИЋА: Председник Србије одао почаст омиљеном песнику, одликовање примила унука (ФОТО)

Foto: Instagram

Omiljeni srpski pesnik je posthumno nagrađen ordenom za naročite zasluge za Srbiju i građane u književnom, posebno pesničkom, stvaralaštvu.

Orden kojim je odlikovan Dobrica Erić, primila je njegova unuka Nevena Damljanović.

Predsednik je zlatne medalje za zasluge uručio zameniku direktora Centra za anesteziologiju i reanimatologiju KCS prof.dr. Ivanu Palibrku i načelnici Kliničkog odeljenja za pulmologiju i alergologiju sa imunologijom u KBC "Zvezdara" dr Vesni Dopuđa Pantić.

Ukazom predsednika Republike od 9. novembra ove godine, za izuzetne zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanivništva posthumno je odlikovana načelnica Infektivnog odeljenja u Opštoj bolnici Leskovac dr Dušanka Živković, a medalju je primila njena ćerka Ivana Veljić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (32)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)