FIZIČKA VEZA SA RUSIJOM: Kusturica otkrio kako će Srbiju mimoići okupatorska čizma

Novosti online

25. 12. 2020. u 22:26

SRPSKI reditelj Emir Kusturica istakao je da je sada, nakon što gas stiže iz Rusije u Srbiju, mnogo lakše čekati budućnost.

ФИЗИЧКА ВЕЗА СА РУСИЈОМ: Кустурица открио како ће Србију мимоићи окупаторска чизма

Foto Ž. Knežević

- Ne samo zbog toga što ćemo se sa manje novca grejati i dobiti "jeftiniju" ekonomiju. Mnogo važniji će biti psihološki efekat koji taj gasovod proizvodi i što će konačno Srbija i fizički biti vezana za Rusiju - rekao je Kusturica, komentarišući vest o puštanju u rad gasovoda "Balkanski tok" kojim gas iz Rusije, preko Turske i Bugarske, od juče već stiže do Srbije.

- Prošlost je na našem tlu tako često trpila vojničku čizmu, strojevim korakom su ulazili u Beograd, kad god su mogli zasipali nas bombama, razaranjima, na kraju, sve to najviše radi krajnjeg cilja i puta koji je vodio na Bliski istok. Velika sila je grabila da ovlada poljima nafte i gasa. Putevi nebeski jesu u međuvremenu promenjeni, najčešći prevoznici ljudi i roba su avioni, ali su gas i tečno zlato uvek imali drugačiji transport - rekao je Kusturica za portal "Iskra".

Evo jednog razloga, naglasio je Kusturica, da se umesto tenkova koji jure na jugoistok u pljačku, proslavi putanja gasovoda i gasa koji stiže i smanjuje mogućnost ponavljanja stare priče.

- Umesto vojničke čizme koja gazi na jugoistok da bi se domogla bogatstva sa Bliskog istoka, gasovod sa Dalekog istoka pored toplote povećava šanse da nas mimoiđe prava okupatorska čizma - poručio je Kusturica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024