VUČIĆ OČITAO LEKCIJU BISERI TURKOVIĆ: Srbe poredi sa nacistima, a mi smo narod koji je najviše stradao od Hitlera!

Novosti online

18. 12. 2020. u 22:08

ВУЧИЋ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ БИСЕРИ ТУРКОВИЋ: Србе пореди са нацистима, а ми смо народ који је највише страдао од Хитлера!

Foto: Prva printskrin

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras na televiziji Prva, zajedno sa izvršnim direktorom Fonda za otvoreno društvo Milanom Antonijevićem i profesorom Fakulteta političkih nauka u penziji Ivom Viskovićem.

O Igmanskoj inicijativi, čiji su potpisnici i Antonijević i Visković, Vučić je pitao njih šta bi tačno promenili, tačnije šta bi od nadležnosti prebacili na koju stranu.

-  Šta bi ti divni ljudi uradili, koje vi podržavate? Recite mi samo u jednoj rečenici, ili ni to nećete da nam kažete. Kada stvari postavite crno-belo, nikada nećete dobiti odgovor od njih. Ili ćete dobiti odgovor kao od Bisere Turković, da je Dodik Hitler, a Republika Srpska ne treba da postoji - istakao je Vučić.

Foto: Printscreen

Predsednik je naglasio da je neshvatljivo da neko predstavnika Srba u BiH, najstradalnijeg naroda na Balkanu neko poredi sa Hitlerom.

- Zato to pitam i strane predstavnike. Šta je to što ćemo da menjamo? Evo da objasnim zašto to pitam. Od uspostavljanja ustava BiH, ja sam doneo da vam pročitam da vidite nadležnosti entiteta. Nadležnosti BiH su samo carinska politika, monetarna politika, migraciona politika, i tako dalje. Sve ostalo je u nadležnosti entiteta.

Vučić je potom ponovio da se teži oduzimanju nadležnosti entiteta, što se vidi i kroz pokušaj uspostavljanja Brhovnog suda.

- Odbrana, pa i bezbednost, su u nadležnosti entiteta. A jeste li vi čuli za Vojsku Republike Srpske. Nema je, za to su zaslužni Pedi Ešdaun i ostali - izjavio je predsednik Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (35)

moravacle

18.12.2020. 22:25

Sramota od Bisere kada je svesna koliko je region propatio od nacističke ruke! I trebao je da joj očita lekciju. Aco srbendo uz tebe smo do poslednjeg!

eraegr

18.12.2020. 22:27

Srbi su najviše stradali od ruke nacista, od svih drugih naroda na ovim prostorima, ali neki to žele da negiraju, i plasiraju stavove koji nemaju nikakve veze sa realnošću.

Dejo

18.12.2020. 22:47

Ta žena je čisto zlo i tako nešto karakteriše nju kakva je zaista ona. Ovo je prevršilo svaku meru. Podržavam ovo što je predsednik rekao i smatram da joj je rekao pravu stvar.

ban Kulin

18.12.2020. 23:32

Nisu Srbi stradali samo od Hitlera, naprotiv, mnogo više Srba, neuporedivo više, je stradalo od "braće", pored ustaša, srpski narod su tokom WWII sistematski zatirale i: Handžar divizija i ustaško-muslimanske milicije po Bosni, odnosno Muslimanska žandarmerija Aćif Evendije po Staroj Raškoj. Tako je na primer čak 7,5 hiljada Srba stradalo u Staroj Raškoj od strane muslimanskih i albanskih NACIstoFila, čisto da se malo prisetimo nekih istorijskih činjenica.

Ivana

19.12.2020. 00:34

Treba svima da odgovori, treba da rade na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi. Hvala predsedniče na svemu što činite za našu državu. Srbija se danas cela razvija i gradi.

saja

19.12.2020. 01:08

Све што муслимани желе је да нестане Срба из Босне.За њихову политичку платформу то нису Срби већ Бошњаци православне вјере.Бришу Србе потпуно.Геноцид.А оптужују их за геноцид.Фашизам није побијеђен и ни у Еу ни у Америци.Само су се пресвукли још 1945.године.Није Босна била случајно у НДХ.Није тамо најтјерана већ је била и духовно у саставу НДХ.Сарајево је било усташко цијело вријеме рата.