"SNAŽNA ARMIJA JE GARANT MIRA": Sastanak Vučića i Vojske Srbije

Novosti online

16. 12. 2020. u 10:23

СНАЖНА АРМИЈА ЈЕ ГАРАНТ МИРА: Састанак Вучића и Војске Србије

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Kolegijumom načelnika GŠ Vojske Srbije i Kolegijumom ministra odbrane po temi "Opremanje Vojske Srbije za 2021. godinu".

- Važni razgovori u Generalštabu naše vojske. Snažna armija je garant mira, ali i opstanka naše države i naroda - napisao je Vučić uz fotografiju sa sastanka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sastanku Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije, na kome je razmatrano opremanje Vojske Srbije za 2021. godinu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na sastanku su razmatrani rezultati u opremanju Vojske u prethodne dve godine, aktivnosti koje se sada preuzimaju, aktuelni procesi opremanja, a iskazane su potrebe Vojske Srbije za novim naoružanjem i vojnom opremom čijom nabavkom.

Kako se navodi, zaključeno je da je nabavkom savremenog naoružanja učinjen značajan iskorak u jačanju funkcionalnih i operativnih sposobnosti vojske i istaknuto je opredeljenje da se nastavi sa ubrzanim opremanjem i modernizacijom.

Sastanku u Generalštabu prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

O sastanku u Generalštabu ranije danas oglasio se i predsednik Vučić, koji je na svom Instagram profilu napisao da su obavljeni važni razgovori u Generalštabu i da je snažna armija garant mira, ali i opstanka države i naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (56)

Ksenci

16.12.2020. 20:27

Borimo se iz dana u dan da sacuvamo nas narod na KiM i maksimalno im olaksamo svakodnevicu, iako trpimo pritiske sa svih strana i suocavamo se sa velikim problemima

Biljana

16.12.2020. 20:29

Stratesko opredeljenje nam je da budemo vojno neutralni, da sami brinemo o svojoj bezbednosti. Za takav stav nam je potrebna vojska opremljena savremenim naoruzanjem i apsolutno sam za to da se ulaze u modernizaciju.

Lidija

16.12.2020. 21:35

Svako ulaganje u vojsku je pametno i vredno ulaganje, Vojska Srbije danas mnogo jaca nego prthodnih godina a oni su svakako ti koji su zasluzni za nasu stabilnost i mir !

Dragan

17.12.2020. 01:58

Nikada se nije više ulagalo u vojsku kao poslednjih godina. Danas se možemo pohvaliti moderno opremljenom vojskom koja je stub bezbednosti zemlje.