"SNAŽNA ARMIJA JE GARANT MIRA": Sastanak Vučića i Vojske Srbije

Novosti online

16. 12. 2020. u 10:23

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Kolegijumom načelnika GŠ Vojske Srbije i Kolegijumom ministra odbrane po temi "Opremanje Vojske Srbije za 2021. godinu".

СНАЖНА АРМИЈА ЈЕ ГАРАНТ МИРА: Састанак Вучића и Војске Србије

Foto: Printskrin

- Važni razgovori u Generalštabu naše vojske. Snažna armija je garant mira, ali i opstanka naše države i naroda - napisao je Vučić uz fotografiju sa sastanka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sastanku Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije, na kome je razmatrano opremanje Vojske Srbije za 2021. godinu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na sastanku su razmatrani rezultati u opremanju Vojske u prethodne dve godine, aktivnosti koje se sada preuzimaju, aktuelni procesi opremanja, a iskazane su potrebe Vojske Srbije za novim naoružanjem i vojnom opremom čijom nabavkom.

Kako se navodi, zaključeno je da je nabavkom savremenog naoružanja učinjen značajan iskorak u jačanju funkcionalnih i operativnih sposobnosti vojske i istaknuto je opredeljenje da se nastavi sa ubrzanim opremanjem i modernizacijom.

Sastanku u Generalštabu prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

O sastanku u Generalštabu ranije danas oglasio se i predsednik Vučić, koji je na svom Instagram profilu napisao da su obavljeni važni razgovori u Generalštabu i da je snažna armija garant mira, ali i opstanka države i naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (56)