OBRAĆANJE VLADIKE HERUVIMA: Neprimereni šovinistički napadi na Srbiju i predsednika Vučića

Novosti online

14. 12. 2020. u 19:09

VLADIKA osečkopoljski i baranjski g. Heruvim se oglasio danas, u jeku napada hrvatskih medija i pojedinih novinara na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

ОБРАЋАЊЕ ВЛАДИКЕ ХЕРУВИМА: Непримерени шовинистички напади на Србију и председника Вучића

Foto: Printscreen

Molba vladike Heruvima, koji stoluje u Vukovaru, ima polazište u hrišćanskoj vrlini i ljubavi prema bližnjem svom, istakao je on.

- Ovde bi se osvrnuli i na neprestane napade medija i na šovinistički pristup prema matičnoj nam državi, Republici Srbiji, i njenoj aktuelnoj politici i političkom vođstvu, kao i njenom predsedniku Vučiću koji niukom slučaju nisu primereni i ne doprinose poboljšavanju dobrosusedskih odnosa.  Trebamo imati u vidu da smo svi građani sveta i da smo hrišćani koji imamo zajedničkog neprijatelja u vidu virusa koji ne poznaje granice, boju kože ili nacionalnost. Jevanđelist Matej nam svedoči reči samog Gospoda koji kaže da su sve zapovesti Staroga Zaveta sažete u dve zapovesti, a to je da ljubimo Boga i svoje bližnje. Ovde možemo postaviti pitanje kao u priči o Milostivom Samarjaninu: Ko je moj bližnji?, opet dolazimo do istog odgovora, a to onaj čovek koji pokazuje milost i koji nas poštuje onakvima kakvi jesmo - rekao je vladika.

On ističe da ako umesto ljubavi projavljujemo mržnju, moramo da budemo svesni da mržnja rađa greh, koji vodi u propast i sigurnu smrt.

- Na ove posledice su upozoravali svi starozavetni proroci, koji su imali jasnu predstavu, ako hodimo putem bez Boga i osuđujemo druge, idemo putem propasti, ali ako se pokajemo i pokazemo ljubav i milost prema Bogu i ljudima, bivamo blagosloveni i spašeni - istakao je vladika Heruvim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)