PONIZILI ZEMLJU, A POMINJU PONIŽENJE: Šef diplomatije o izjavi lidera narodne stranke

V.N.

03. 12. 2020. u 06:00

ŠEF diplomatije Nikola Selaković kaže da Srbija ne može biti ponižena time što pokazuje uzdržanost i razum u vremenu kada drugi razuma nemaju, a dokaz tome je upravo činjenica da su naši partneri u EU još jednom pozdravili rešenost Srbije da dosledno čuva i gradi stabilnost regiona, ne nasedajući na "jeftine provokacije i očajničke poteze onih koji samo u destabilizaciji vide svoju političku šansu".

ПОНИЗИЛИ ЗЕМЉУ, А ПОМИЊУ ПОНИЖЕЊЕ: Шеф дипломатије о изјави лидера народне странке

Foto Tanjug

- O navodnom diplomatskom ponižavanju Srbije ponajmanje osnova i prava imaju da govore oni koji su našu zemlju istinski višestruko ponizili i bacali na kolena, čak i onda kada ih na to niko nije primoravao - kaže Selaković, kritikujući izjavu Vuka Jeremića, koji je rekao da je "srpska diplomatija ponižena odustajanjem vrha vlasti od proterivanja ambasadora Crne Gore u Srbiji nakon što je Podgorica proterala srpskog ambasadora".

Selaković navodi da je Srbija "najveće poniženje doživela u Jeremićevo vreme, kada je 2008. Priština jednostrano proglasila nezavisnost naše južne pokrajine i ubrzo dobila lavinu međunarodnih priznanja":

- Ili 2009. kada je preko noći menjana Rezolucija UN, ili 2010. kada smo kao država, na Jeremićevo infantilno pitanje, dobili od Međunarodnog suda pravde potvrdu legitimnosti poteza Prištine, ili 2011. kada je postavljana faktička granica između Srba i Srba na KiM i u ostatku Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024