PREDSEDNIK OPŠTINE GRAČANICA O INCIDENTIMA: Kfor i policija obećali više policajaca

D.Z.

02. 12. 2020. u 16:12

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГРАЧАНИЦА О ИНЦИДЕНТИМА: Кфор и полиција обећали више полицајаца

Foto: D. Zečević

U REDOVNOJ sam komunikaciji sa Kforom i tzv. kosovskom policijom. To je veoma bitno za očuvanje bezbednosti, ali su neophodne konkretne aktivnosti, pre svega povećanje bezbednosnih struktura i njihova vidljivost na terenu.

To za "Novosti" kaže Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica, a povodom više incidenata koji su se na toj teritoriji dogodili u poslednje vreme. On istine da, nažalost, vinovnici incidenata i pljački nisu uhapšeni.

- Zbog toga postoji prostor da se ta dela ponove, ali smo dobili uveravanje kosovske policije da će povećati broj ljudstva i otvoriti dve podstanice u Ugljaru i Donjoj Gušterici. To je neophodno zbog velike razuđenosti, jer naša opština ima 17 sela - ističe Popović, i navodi da su pripadnici policije obećali da će privesti kraju započete istrage incidenata i pljački.

Međutim, ukoliko se nastave incidenti na području ove većinski srpske opštine sa oko 20.000 žitelja a na koju se oslanja više od 10.000 Srba iz sredina na centralnom Kosmetu, Popović navodi da će lokalna samouprava biti prinuđena da zahteva veće uključivanje međunarodne zajednice kako bi se očuvala bezbednosna situacija na tom području.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)