POČELI IZBORI U SEVERNOJ MITROVICI: Građani po peti put biraju gradonačelnika (FOTO)

I.R.

29. 11. 2020. u 07:42

IZBORI za gradonačelnika Severne Mitrovice počeli su jutros u sedam sati otvaranjem 27 biračkih mesta u sedam biračkih centara.

ПОЧЕЛИ ИЗБОРИ У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ: Грађани по пети пут бирају градоначелника (ФОТО)

Foto: I.R.

Prema podacima Centralne izborne komisije (tzv,) Kosova, pravo glasa na ovim izborima ima 23.313 upisanih birača, a oni će svoj glas moći da daju jednom od četiri kandidata koja se bore za mesto gradonačelnika Severne Mitrovice.

Ispred Srpske liste i pod rednim brojem 123 nalazi se Milan Radojević, dok je nezavisni kandidat Dušan Milunović pod rednim broj 122.

Štikliranjem broja 121 glas ide albanskom kandidatu koji je postavljen ispred Samoopredeljenja Erdenu Atiću, dok je kandidat Demokratske partije Kosova Fljorent Azemi pod rednim brojem 124.

Foto: I.R.

Građani Severne Mitrovice po peti put biraju gradonačelnika, a za razliku od prethodnih izbornih procesa, na ovom je primetan manji broj članova biračkog odbora, zbog situacije sa koronavirusom, pa je umesto dosadašnjih sedam, sada na jednom biračkom mestu po pet članova.

Novina je i to što se ovi izbori održavaju bez prisustva predstavnika OEBS – a koji su do sada uvek imali ulogu posmatrača i bili su zaduženi za nadgledanje izbornog procesa.

Biračka mesta, na kojima je ulazak dozvoljen uz poštovanje epidemioloških mera, otvorena su u Suvom Dolu, Bošnjačkoj mahali, Mikronaselju, Osnovnoj školi “Sveti Sava”, Medicinskoj i STŠ “Mihailo Petrović – Alas”.

 Vanredni lokalni izbori za gradonačelnika održavaju se i u Podujevu gde su u izbornu trku ušli kandidat Samoopredeljenja Špejtim Bulići, zatim Neđmi Rudari iz Demokratskog saveza Kosova, kao i Naim Fetahu iz Demokratske partije Kosova.

Iako se Severna Mitrovica i Podujevo nalaze u crvenoj zoni zbog povećanog broja obolelih od koronavirusa i gde je policijski čas na snazi od 19 časova, tzv. kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je prihvatilo zahvet CIK – a i donelo odluku da se omogući slobodno kretanje građana do 22 sata.

Predsednik Centralne izborne komisije za Severnu Mitrovicu Slobodan Dimitrijević rekao je za Novosti da su sva biračka mesta otvorena na vreme i da za sada nema bilo kakvih problema.

- Pojavili su se prvi birači i pozvao bih sve glasače da iskoriste svoje biračko pravo jer su preduzete sve mere za bezbedno odvijanje glasanja - rekao je Dimitrijević.

On nije želeo da komentariše izostanak predstavnika OEBS navodeći da je to pitanje za Centralnu izbornu komisiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!