ZAPOSLENI U FEJSBUKU NE ŽELE U KANCELARIJE: Bespotrebno nas izlažu riziku zarad profita

Tanjug

19. 11. 2020. u 07:09

Više od 200 zaposlenih u Fejsbuku širom sveta optužilo je u otvorenom pismu kompaniju da ih primorava da se vrate u kancelarije uprkos riziku od korona virusa.

ЗАПОСЛЕНИ У ФЕЈСБУКУ НЕ ЖЕЛЕ У КАНЦЕЛАРИЈЕ: Беспотребно нас излажу ризику зарад профита

Foto: Tanjug/AP

Moderatori sadržaja Fejsbuka tvrde da kompanija "bespotrebno izlaže riziku njihove živote radi profita".

Oni su pozvali Fejsbuk da usoji izmene politike poslovanja kojima bi dozvolila nastavak rada na daljinu i druge beneficije, kao što je bonus zbog rizika, prenosi BBC.

Fejsbuk je saopštio da većina pisaca sadržaja pisma radi od kuće i da će nastaviti da rade na taj način do kraja pandemije. 

- Verujemo u otvoren interni dijalnog, ali takvi razgovori moraju da budu iskreni- naveo je portparol kompanije. 

Fejsbuk je u avgustu saopštio da zaposleni u kompaniji mogu da rade od kuće do leta 2021.

Ta društvena mreža, međutim, zapošljava hiljade radnika na ugovor koji zvanično rade za druge kompanije, koji su zaduženi da uoče objave koje sadrže kršenje politike kompanije, kao što su spamovi, zlostavljanje dece ili dezinformacje.

Zaposleni su u otvorenom pismu naveli da je poziv da se vrate u kancelaije došao nakon što je propao Fejsbukov pokušaj da se u većoj meri osloni na veštačku inteligenciju za uočavanje problematičnih objava. 

Tvrde da ih kompanija, suočena sa rastućim pritiskom da se oslobodi mržnje i diskriminacije na mreži, prisiljava da se vrate u kancelarije.

- Potrebni smo Fejsbuku. Vreme je da to priznate i počnete da cenite naš rad. Nemoralno je da žrtvujete naše zdravlje i bezbednost zbog profita- poručili su moderatori sadržaja u Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)