IZMENJENA OPTUŽNICA PROTIV OVK TERORISTA: Jedna veroispovest je potpuno izbačena iz dokumenta

Tanjug

11. 11. 2020. u 18:37

ИЗМЕЊЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ОВК ТЕРОРИСТА: Једна вероисповест је потпуно избачена из документа

Hašim Tači na proslavi dana OVK / Foto Fejsbuk

SPECIJALNI sud redigovao je optužnicu u slučaju protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija tako da u njoj više ne postoji definicija katolik.

U redigovanoj verziji katolici se uopšte ne pominju kao posebna kategorija i sada u njoj stoji "žrtve uključuju osobe za koje se sumnja da su protivnici OVK, a kasnije i Privremene vlade Kosova, dok je u prvobitnoj verziji pisalo: "Srbi, Romi i Aškalije; katolici; civili za koje se tvrdi da su sarađivali sa srpskim vlastima ili da su navodno kontaktirali sa Srbima", prenosi portal Kosovo online.

Zbog te formulacije Specijalnog suda bilo je mnogo reakcija, a pisac Ndue Ukaj, koji je katoličke vere napisao je da je takva formulacija "glupa, čisto politička i da predstavlja mega skandal".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Južni susjed

12.11.2020. 06:22

@aco - Ti ljudi, pretpostavljam, misliš na Albance, pripadaju većinski svim vjerama. Pretežno muslimanskoj, kojoj pripada većina Albanaca, onda katoličkoj, i oko 20%, pravoslavnoj vjeri. Međutim, za razliku od Srba, di vjera odrađuje naciju (pravoslavac može biti samo Srbin), kod Albanaca vjera ima drugorazrednu ulogu, naime kod nas je nacija na prvom mjestu pa tek onda vjera.

MORAVAC

21.11.2020. 00:24

@Južni susjed - Tvoj takozvani predsednik Taci ima Srbsko poreklo. Njegov paradeda je bio pravoslavni svestenik po imenu Radoslav Danilovic u Srbici. Znaci ako je bio pravoslavac, bio je i Srbin, Godine 1898 prelazi u Islam i zeni se Albankom.. Da li se automatski gubi nacionalnost kad se predje u Islam i postajes Albanac ili Bosnjak? Zasto Dritan Abazovic kojeg zovu tzv. "Cetnicki Albanac" ima "vic" na kraju prezimena? Ja priznajem Srbina za Srbina ako kaze da je Srbin, a ne sudim nekom ko je izabrao neku drugu veru. A nemoras ni imati "vic" na kraju.