KAMBERIJEV TOTALITARIZAM: Tamo gde se on pita Srba ne sme da bude

Novosti online

03. 11. 2020. u 10:55

BRANKO Trajković (SNS) kao zamenik predsednika SO Preševo i prvi na srpskoj listi smenjen je glasovima DPA (Demokratska partija Albanaca) Ragmi Mustafe, PDD (Partija za demokratsko delovanje) Šaipa Kamberija i GG Samija Salihua.

КАМБЕРИЈЕВ ТОТАЛИТАРИЗАМ: Тамо где се он пита Срба не сме да буде

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dakle jedini predstavnik Srba sklonjen je po želji Kamberija, iako je time narušena volja naroda i ovo je očigledan pimer na kome se vidi kako funkcioniše totaltarizam Poslanika Ujedinjene doline - SDA Sandžaka Šaipa Kamberija - tamo gde se on pita, Srba ne sme da bude.

Poslanik Šaip Kamberi, samo nekoliko dana pre smene Branka Trajkovića iz SNS sa mesta zamenika SO Preševo, čime su Srbi ostali bez predstavnika u vlasti, usprotivio se u Skupštini Srbije, tokom izbora Vlade, totalitarizmu. Podsećamo šta je tada govorio:

- Ovakav parlament nije mogao da proizvede čak ni Slobodan Milošević, ali gospodin Vučić i gospodin Dačić pokazali su se efikasniji od svojih političkih očeva. Ova koalicija, sastavljena od tzv. desnog i levog centra, proizvela je kao nikad do sada u pluralističkoj Srbiji totalitarnu vlast, naravno, preko izbornog procesa, kao i svi moderni totalitarizmi i autoritarizmi.

Od nas se traži da podržimo izbor nove Vlade Republike Srbije, nove Vlade sa istim premijerom, sa istim šefom, stanja u kom je predsednik i premijer i Vlada i parlament, "leta semua". Ovakav parlament je drugačiji od Vlade, parlament je novi, poseban, jedinu opoziciju u njemu čine poslanici Ujedinjene doline i SDA Sandžaka. Ko bi mogao pomisliti da jednog dana jedinu parlamentarnu opoziciju u Srbiji mogu činiti Albanci Preševske doline i Bošnjaci iz Sandžaka. Šest od ukupno 250 poslanika. Baš tužno za demokratiju.

Jedina istina parole "Srbija kao Evropa" jeste Srbija kao Belorusija, iako u Minsku opozicije ima barem na ulicama, ali kako godine prolaze retuširani radikali se brinu za svoj imidž. Ko bi najbolje predstavljao njihov proevropski imidž nego predsednik Vlade žena, liberal, školovana na zapadnim univerzitetima i poreklom iz civilnog društva. Vlada sa 11 žena. Multietnička vlast donekle, a bez i jednog ministra iz redova manjina.

Sa jedne strane sastanci i zabave sa Donaldom Trampom, Angelom Merkel, Emanuelom Makronom, Redžepom Tajipom Erdoganom, Vladimirom Putinom, Bakirom Izetbegovićem, Andrejom Plenkovićem, Milom Đukanovićem, Josipom Borelom, pa i sa Hašimom Tačijem i Edi Ramom. Sa druge strane, "deep state" i "capture state", svakodnevni jezik mržnje i seksizam, linčovanje i ocrnjivanje, pretnje opoziciji i manjinama, ksenofobija cveta, Šiptari, Turci, ustaše, NATO zločinci, svakodnevni žargon propagandne mašinerije - zaključio je tada Kamberi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!