VULIN SA HARČENKOM: Sastanak o saradnji Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti

Tanjug

02. 11. 2020. u 12:32

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti.

ВУЛИН СА ХАРЧЕНКОМ: Састанак о сарадњи Србије и Русије у области безбедности

Foto: MUP Srbije

Vulin je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti saradnju sa svim bezbednosnim institucijama Rusije posebno u oblasti borbe protiv terorizma, organizovanog i visokotehnološkog kriminala, ilegalne trgovine narkoticima, kao i u oblasti vanrednih situacija.

Prema njegovim rečima, obuke policijskih službenika, koje su sprovođene u saradnji sa Savetom bezbednosti Rusije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Federalnom službom obezbeđenja, Federalnom službom vojske Nacionalne garde i drugim institucijama biće nastavljene po normalizaciji epidemiološke situacije.

Foto: MUP Srbije

Ambasador Harčenko naglasio je da je saradnja u oblasti bezbednosti dve zemlje dobra i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje kroz nove inicijative i zajedničke projekte.

Harčenko je izrazio zahvalnost ministru Vulinu na ličnom angažmanu kojim je doprineo unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)