VUČIĆ DANAS U SRPSKOJ KUĆI, potom na sahrani Amfilohija

Tanjug

01. 11. 2020. u 09:21

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić posetiće danas pre podne "Srpsku kuću" u Podgorici.

ВУЧИЋ ДАНАС У СРПСКОЈ КУЋИ, потом на сахрани Амфилохија

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Vučić bi, prema planu, sedište institucija i organizacija koje su osnovane radi očuvanja kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda, a za čiju izgranju je Vlada Srbije izdvojila 3,4 miliona evra, trebalo da poseti oko 9.45 sati.

U "Srpskoj kući" su smeštene Matica srpska, Institut za srpsku kulturu, Srpski nacionalni savjet, Udruženje književnika srpskog naroda, Srpska televizija, Srpski radio, novine, portali, Srpski kulturni centar. . .

Posle toga, predsednik Srbije prisustvovaće u 11.00 sati u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Na sahrani će govoriti patrijarh srpski Irinej, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, mandatar Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Aleksa Bečić i pisac Matija Bećković.

Vučić je juče popodne stigao u Crnu Goru, potom se privatno sastao sa liderima srpskih stranaka Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, a potom je imao izuzetno gledan intervju na lokalnoj "TV Vijesti", gde je odgovarao na brojna pitanja, uključujući i optužbe da se meša u sastav Vlade Crne Gore, kao i o odnosima sa predsednikom Milom Đukanovićem.

- Ne mešam se u formiranje nove vlade u Podgorici. Ne želim da se mešam. Nisam američka ambasadorka, niti bilo ko drugi da od mene možete da čujete ko treba, a ko ne treba da uđe u vladu - kazao je Vučić i saopštio da se u susretu sa liderima Demokratskog fronta nije saglasio sa njihovom odlukom da podrže manjinsku vladu, ali da je poštuje. Rekao je da ima "pristojan" odnos sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, ali da imaju "potpuno različit stav prema srpskom narodu i poziciji srpskog naroda u Crnoj Gori, što nikada nisu krili jedan od drugoga".

Kasnije je u izjavi za srpske medije rekao da ga Đukanović nije kontaktirao nakon odluke da dođe u Crnu Goru, ali da je delegacija Srbije u Podgorici dočekana na najbolji mogući način.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (43)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada