NAŠ MITROPOLIT JE DOČEKAO SLOBODU Knežević se oprostio od Amfilohija: Neka mu Bog da večno blaženstvo!

A.N.

30. 10. 2020. u 12:37

DUŠKO Knežević oprostio se od mitropolita Amfilohija rekavši da je Crna Gora u dubokoj žalosti.

НАШ МИТРОПОЛИТ ЈЕ ДОЧЕКАО СЛОБОДУ Кнежевић се опростио од Амфилохија: Нека му Бог да вечно блаженство!

Foto: Tanjug

"Crna Gora je u dubokoj žalosti, upokojio se Mitropolit crnogorsko- primorski Amfilohije. Otišao je duhovni vođa verujućeg naroda u Crnoj Gori. Očinski je brinuo o našem narodu u Crnoj Gori i na čitavom srpskom prostoru.

Upalio je luč slobode u Crnoj Gori. Predvodeći veličanstvene litije koje su mesecima poput reka krivudale crnogorskim putevima, prašnjavim džadama, po snegu i ledu, kiši u suncu, braneći ugrožene svetinje, ohrabrio je crnogorski narod, da slobodno iskaže svoju želju i skine autokratski režim.

I kao dostojan naslednik svojih prethodnika na tronu Svetog Petra Cetinjskog, učinio je neprocenjivo mnogo na pomirenju podeljenog naroda.

Naš Mitropolit dočekao je slobodu, a ostavio je u amanet novim snagama u vladajućim strukturama da pronađu ispravan put u uspostavljanju društvenog poretka u Crnoj Gori koji će poštovati svakog čoveka, bez obzira na veru, naciju i političku pripadnost.

Opraštam se sa najvećim poštovanjem od velike ličnosti, mitropolita crnogorsko-primorskog, gospodina Amfilohija, dostojnog svojim duhovnih učiteljima Svetom Petru Cetinjskom, Njegošu, Svetom Vasiliju Ostroškom, rečima:

Neka mu Bog da večno blaženstvo!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!