NOVI TRAFO STIGAO U DOLIĆE KOD SJENICE: Predsednik za vikend obećao, već danas to ispunjeno

Novosti online

12. 10. 2020. u 18:26

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u subotu je pre vojne vežbe Sadejstvo 2020 na Pešteru obišao i selo Doliće kod Sjenice gde je posetio i domaćinstvo Muriza Šabanredžovića.

НОВИ ТРАФО СТИГАО У ДОЛИЋЕ КОД СЈЕНИЦЕ: Председник за викенд обећао, већ данас то испуњено

Foto: Instagram/avucic

Između ostalog tema razgovora sa predsednikom bilo je i to koliko bi koštala jača trafo-stanica jer meštani sjeničkih sela imaju problema s naponom koji nije dovoljno jak pa ne mogu da kupe ni koriste ni muzilice za brojnu stoku koju drže i po kojoj je kraj poznat.

Raspitujući se za trafo i njegovu cenu, predsednik je u jednom trenutku naložio da se odmah zove Milorad Grčić iz EPS posle čega su predsedniku usred prenosa uživo dodali telefon! Evo šta je rekao preko telefona...

- Jel može do marta... Ne može... a jel može onda do juna... Trafo-stanica će biti izgrađena do juna - rekao je Vučić meštanima posle razgovora telefonom.

Ali, mestani nisu cekali ni mart ni jun, nego je vec danas vd direktora EPS, Milorad Grcic otisao u Doliće, kod familije Šabanredžovic i izvestio predsednika Vucica:

- Predsedniče, za vikend smo zamenili jedan trafo i montirali novi 4X veće snage. Bio je 100kw sada 400kw. Zanenili kablove i prekidače u razvodnom ormaru. Do kraja godine montiraćemo još jedan isti, i dvadeset novih bandera. Ceo kraj će biti stabilan sa strujom.

Već danas Šabanredžovići su se uverili u kvalitet napajanja, do sada im je kako kažu jedva radila jedna muzilica, a od danas su u funkciji već dve i rade stabilno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina