ZNAČAJ "BEOGRADA NA VODI": Kako je Beograd postao jedan od svetski uređenih gradova (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 09. 2020. u 19:35

RUDOLF Đulijani, nekadašnji gradonačelnik Njujorka, koji je bio u poseti "Beogradu na vodi" 20. aprila 2012. godine, kada se susreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, tom prilikom je rekao kako je taj projekat pun pogodak.

ЗНАЧАЈ БЕОГРАДА НА ВОДИ: Како је Београд постао један од светски уређених градова (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Milena Anđela

Predsednik Vučić je tada Đulijaniju predstavio projekat i viziju koju ima na šta je on rekao:

- Kroz naše gradove ljudi stiču sliku o nama. Beograd je jedan od svetski uređenijih gradova i zato bi morao da ima priobalje i pristup rekama i onda bi bio jedan od najlepših gradova na svetu. To sada nije slučaj, ali će da se radi - rekao je on.

Kako je to izgledalo pogledajte na priloženom video-snimku:

O veličini i značaju ovog projekta govore i fotografije koje je ministar finansija Siniša Mali danas podelio na Instagramu, a koja je nastala 2014. godine kada se na mestu gde se danas nalazi "Beograd na vodi" nalazilo više stotina nelegalnih objekata.

"U obilasku Savskog amfiteatra, odnosno budućeg “Beograda na vodi”, sa saradnicima i predstavnicima medija 20. novembra 2014. godine - više stotina nelegalnih objekata, potpuni haos na obali i ogroman posao ispred nas! Kada kažemo da je retko ko verovao u “Beograd na vodi” - upravo na ovo mislimo. Zato smo danas toliko ponosni 🇷🇸", napisao je Mali uz fotografiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili