NAJBOLJE IZ SRBIJE: Vučić promoviše genijalce - nova kategorija na sajtu predsednika

Novosti online

24. 09. 2020. u 16:08

ALEKSANDAR Vučić objavio je danas na Instragram profilu buducnostsrbijeav da će od sutra građani na zvaničnoj internet prezentaciji predsednika Srbije moći da se na kategoriji "Najbolje iz Srbije" upoznaju sa uspešnim projektima i idejama pojedinaca širom zemlje.

НАЈБОЉЕ ИЗ СРБИЈЕ: Вучић промовише генијалце - нова категорија на сајту председника

Foto: Instagram

- Na zvaničnoj internet prezentaciji predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, od sutra će biti dostupna kategorija "Najbolje iz Srbije" na kojoj će građani moći da pročitaju tekstove o uspešnim projektima, inovativnim idejama i pojedincima koji su svojim radom, zalaganjem, hrabrošću i požrtvovanošću zaslužili da budu predstavljeni. Ovo je istovremeno prilika za medije da pronađu inspiraciju u pričama o „malim“ ali značajnim i nesvakidašnjim događajima, ljudima i njihovim postignućima. Ovog petka možete pogledati kako su se osnovci iz Vranja i Tutina snašli tokom snimanja onlajn multietničkog kuvara. Predstavićemo vam i pametnu rukavicu, koja će slepim i slabovidim osobama olakšati kretanje. Upoznaćemo vas sa mladim doktorom iz Lebana koji volontira u tamošnjoj kovid ambulanti, a možete pročitati i tekst o „maloj gradonačelnici“ iz Sremske Mitrovice - piše na buducnostsrbijeav.

Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Srbije, čiji tim je inicijator ovog projekta, kaže da je na ideju da javnosti u Srbiji ponudi NAJBOLjE IZ SRBIJE došla nakon sastanka sa jednom grupom mladih ljudi.

- Obilazeći Srbiju upoznala sam mnoge obrazovane, vredne i zanimljive ljude. Razmišljala sam zašto se o njima i rezultatima njihovog rada tako malo zna, govori i piše. Na ovu činjenicu ukazali su mi i učesnici Konferencije mladih iz regiona, koju je organizovala predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht, skrenuvši mi pažnju na to da u javnosti nema dovoljno pozitivnih priča o mladim generacijama. Upravo oni su me motivisali da pronađem način da njihove uspehe prikažemo široj javnosti kao podstrek i inspiraciju drugima - istakla je Vasiljevićeva i dodala da je predložila predsedniku Srbije da ovakve primere predstave na njegovoj zvaničnoj internet prezentaciji.

 Kao neko ko se uvek i na svakom mestu trudi da našu zemlju predstavi na najbolji način, rado je prihvatio ovaj vid promocije pravih vrednosti koje naš narod ima - objasnila je Vasiljevićeva i dodala da je do danas na novu elektronsku adresu Službe za medije već stiglo mnogo predloga i ideja.

Tekstovi će biti objavljivani na sajtu www.predsednik.rs, a ovog petka na pomenutoj adresi moći će da se pogleda kako su se osnovci iz Vranja i Tutina snašli tokom snimanja onlajn multietničkog kuvara. Biće predstavljena i pametna rukavica, koja će slepim i slabovidim osobama olakšati kretanje.

- Upoznaćemo vas sa mladim doktorom iz Lebana koji volontira u tamošnjoj kovid ambulanti, a možete pročitati i tekst o "maloj gradonačelnici" iz Sremske Mitrovice. Ovo je tek početak... Srbija zaista ima šta da ponudi! - poručila je Vasiljevićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (50)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist