DAČIĆ O FORMIRANJU NOVE VLADE: Evo kada se nastavljaju razgovori, demantovao pisanje medija o personalnim rešenjima

Tanjug

20. 09. 2020. u 22:59

RAZGOVORI o formiranju nove vlade biće nastavljeni posle posete američke delegacije Srbiji, u kojoj će biti i specijalni izaslanik Ričard Grenel, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodaje da su netačni navodi medija o personalnim rešenjima u novoj vladi.

ДАЧИЋ О ФОРМИРАЊУ НОВЕ ВЛАДЕ: Ево када се настављају разговори, демантовао писање медија о персоналним решењима

Nikola Skenderija

- Sve što piše u novinama nije tačno -  rekao je Dačić na TV Pink upitan o spekulacijama u medijima da je spreman da se u novoj vladi odrekne Slavice Đukić Dejanović i Gorana Trivana, ali ne i Branka Ružića.

Ponovio je da se o personalnim rešenjima nije razgovaralo, a na pitanje vidi li sebe u novoj vladi, kaže da ne voli tu vrstu pitanja zato što to, dodaje, nisu teme o kojima treba da se priča na televiziji.

- Više puta sam rekao i pre i posle izbora da smo mi spremni da nastavimo saradnju sa Aleksandrom Vučićem i SNS-om. Svi smo svesni da Vučić i SNS imaju vehcinu i bez nas. Odluku o tome će svakako doneti pobednik - rekao je Dačić.

Naveo je da je s Vučićem razgovarao o vladi pre više od mesec dana, a da je u međuvremenu bilo značajnih događaja u Vašingtonu i Briselu, a da dolazi u Srbiju i američka delegacija.

Kaže da će se se o novoj vladi nastaviti pregovori u narednom periodu, da on obavlja funkciju ministra, radi normalno i ima komunikaciju s kabinetom predsednika Srbije.

- Šta će biti dalje, videćemo za koju nedelju - rekao je Dačić.

Naveo je i da treba da se nastavi sednica Skuspstine Srbije i da se imenuje madatar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo