VUČEVIĆU TREĆI MANDAT: Skupština grada Novog Sada danas bira novu gradsku vlast

Z. G.

21. 09. 2020. u 07:05

NA današnjoj sednici Skupštine grada kandidat za gradonačelnika Novog Sada, u ime pobednika junskih izbora liste "Aleksandar Vučić - za našu decu", biće Miloš Vučević.

ВУЧЕВИЋУ ТРЕЋИ МАНДАТ: Скупштина града Новог Сада данас бира нову градску власт

Foto Ž. Knežević

- Osam godina uspešnog vođenja drugog grada po veličini u Srbiji i preporod Novog Sada u svakom pogledu, bili su najbolja preporuka da se Milošu Vučeviću poveri treći uzastopni mandat za gradonačelnika - saopštio je juče Gradski odbora Srpske napredne stranke (SNS).

Miloš Vučević, Foto Ž. Knežević

Za članove Gradskog veća biće predloženi uglavnom novi, mladi kandidati, u skladu sa predizbornim obećanjima i opredeljenjem SNS o podmlađivanju kadrova. Naprednjaci dodaju da će vladajuću koaliciju u Novom Sadu činiti SNS sa svojim partnerima, Socijalističkom partijom Srbije, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Srpskim patriotskim savezom.

SASTAV

SKUPŠTINA grada Novog Sada ima ukupno 78 odbornika od kojih je 48 u odborničkoj grupi SNS, deset mandata ima SPS-JS, odborničke grupe POKS, SVM, LSV, SPAS, SRS i DSS imaju po tri odbornička mesta, a dva odbornika su samostalna.

- Novosađani će i u naredne četiri godine imati odgovornu vlast posvećenu prosperitetu grada, privlačenju domaćih i stranih investitora, uvećanju broja radnih mesta. Borba za lepši i moderniji Novi Sad, uz negovanje bogate tradicije, osnovni je cilj naše koalicije - stoji u saopštenju, uoči druge sednice gradskog parlamenta u novom sazivu.

Vučević, koji je i potpredsednik SNS i predsednik gradskog odbora te stranke, poručio je više puta proteklih dana da će novosadska gradska vlast imati kontinuitet, odnosno da će nastaviti politiku razvoja grada.

U skladu sa najavama, naprednjaci su krajem prošle sedmice obavili razgovore sa predstavnicima stranaka sa njihove izborne liste kao i sa predstavnicima SPS i LSV, njihovim dosadašnjim koalicionim partnerima u gradu. I druga sednica Skupštine grada biće održana u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, radi odgovarajuće primene mera zaštite od kovida 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi Vihor 2024 na poligonu „Pešter“