ŠVAJCARCI STVARAJU MEGA BANKU: Spajaju se UBS i Kredi Svis?

Tanjug

18. 09. 2020. u 14:31

U ŠVAJCARSKOJ se sve glasnije šuška o navodnom spajanju UBS-a i Kredi Svisa, čime bi kontinentalna Evropa dobila novog velikog finansijskog diva.

ШВАЈЦАРЦИ СТВАРАЈУ МЕГА БАНКУ: Спајају се УБС и Креди Свис?

Foto: Novosti arhiva

Portal Insajd Paradeplac objavio je, pozivajući se na dva neimenovana izvora, da rukovodioci dve najveće švajcarske banke, UBS-a i Kredi Svisa, razmatraju mogućnost merdžovanja.

Potencijalni dogovor, koji bi mogao da bude objavljen početkom 2021, stvorio bi najveću banku u Evropi finansijske snage od gotovo 1,6 biliona evra depozita, prenosi Biznis insajder.

Obe banke su odbile da komentarišu, kako kažu, "glašine i nagađanja".

Portal Paradeplatc, koji je ime dobio po glavnom finansijskom trgu u Cirihu, gde se nalaze sedišta obe banke, tvrdi da je u razgovore uključen i švajcarski ministar finansija Uli Maurer.

Nova, zajednička banka UBS-a i Kredi Svisa, bila bi četvrta najjača na Starom kontinentu, iza HSBC-a, BNP-a Pariba i Kredi Agrikola, prema podacima agencije S&P.

Eventualni dogovor takođe bi mogao da rezultira ukidanjem do 15.000 mesta, ili 15 posto zaposlenih u obe banke širom sveta, izveštava Insajd Paradeplac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove