MILOSLAV MILIČKOVIĆ: Gajić i Prelević vode hajku protiv policije po Đilasovom nalogu

Novosti online

18. 09. 2020. u 14:30

Milosav Miličković, član Predsedništva SNS-a i potpredsednika Gradskog odbora Beograda SNS odgovorio je na napade jednog dela opozicije.

МИЛОСЛАВ МИЛИЧКОВИЋ: Гајић и Прелевић воде хајку против полиције по Ђиласовом налогу

Foto: Printskrin

- U nastavku hajke koju opozicija vodi po komandi Dragana Đilasa protiv policije, a čiji su cilj zapravo napadi na porodicu predsednika Aleksandra Vučića i destabilizacija Srbije, sinoć su nastupala dvojica samozvanih eksperata za bezbednost i funkcionisanje institucija. Želim najpre da podsetim javnost ko su ovi eksperti, da bi građani znali ko su ljudi koji drže lekcije policijskim službenicima, iznose nebulozne optužbe da se zataškava slučaj prebijanja u Novom Sadu jer je zaboga osumnjičeni obezbeđenje u kladionici i konstruišu lažne afere navodno zabrinuti za bezbednost na ulicama Srbije. Samozvani eksperti za bezbednost Božo Prelević i Vladimir Gajić inače po profesiji advokati sa brojnom klijentelom iz miljea organizovanog i drugih oblasti kriminala - tvrdi on.

Miličković smatra da taj deo opozicije pokušava da izazove sukobe unutar SNS.

- Logično, advokatima je posao da zastupaju interese svojih klijenata, bore se za njihova prava i niko im to pravo naravno ne spori. Božo Prelević, inače ministar i potom savetnik ministra unutrašnjih poslova tokom 2000., 2001. i 2002. godine, u kojima se dogodilo 212, 215 i 189 ubistava. Od tog broja 91 mafijaško ubistvo, od kojih ih je 35 i dan danas nerasvetljeno. Taj i takav Prelević za Srbiju danas u kojoj su se od početka ove godine dogodila tri mafijaška ubistva, od čega su dva već rešena, kaže da u njoj cveta kriminal. Da li vas je bar malo sramota, bivši koministre, kako se volite predstavljati? Vladimir Gajić, advokat i šef Pravnog saveta Narodne stranke Vuka Jeremića, u narodu poznat kao jedan od bivših direktora optuženih u aferi „Geneks“. Čerupanje „Geneksa“ za skoro 62 miliona ostalo je nerasvetljeno i zataškano zahvaljujući tadašnjim tužiteljkama koje su njemu i drugarima u vreme vlasti DS-a obustavile istrage i omogućile nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja. Baš taj Gajić kaže da Srbija danas, u kojoj je uhapšeno i na desetine funkcionera SNS-a čim su se ogrešili o zakon, nije pravna država i optužuje nekoga za zataškavanje. Da li vas je bar malo sramota, šefe Pravnog tima, a rekao bih i još nekog ekspertskog za zataškavanja? To su vajni eksperti za bezbednost Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Borisa Tadića i ostalih, doduše ne za bezbednost građana, već kriminalaca. Upravo zato im i jeste na meti policija. Polazeći od sebe i svojih sukoba, udruživanja i razdruživanja, ovi vajni opozicionari pokušavaju da iskonstruišu sukobe unutar SNS-a, zaboravljajući da to nije njihova Demokratska stranka, koja bira po opštinskim odborima sudije i tužioce i ponižava i zastrašuje policajce da slučajno ne bi radili svoj posao. Srbija odavno, gospodo, nije kakva je bila u vreme vaše vlasti. Zemlja mraka i haosa, pod čijim okriljem ste na miru zajedno sa ostalim tajkunima mogli da je rasprodajete i pljačkate. Niti će to ponovo biti, ma koliko da pojačavate svoje laži - kaže Miličković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju