VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVE NOVOIZABRANIH AMBASADORA

Novosti online

16. 09. 2020. u 10:22

ВУЧИЋ ПРИМИО АКРЕДИТИВЕ НОВОИЗАБРАНИХ АМБАСАДОРА

Foto: Instagram

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora - Države Izrael Jahela Vilana, Kraljevine Danske Suzan Šajn i Republike Angole Alsina Konseisaoa.

Ambasador Izraela Jahel Vilan, preneo mu je pozdrave premijera Benjamina Netanjahua i rekao da državljani Srbije od danas ne moraju u karantin po dolasku u tu zemlju i pozdravio rezultate razgovora u Vašingtonu.

Ambasador Vilan je najpre obavestio predsednika Vučića da je od danas za Izrael Srbija na tzv. "zelenoj listi", odnosno da srpski državljani ne moraju u karantin po dolasku u tu zemlju.

S tim u vezi su dvojica sagovornika razgovarali i o merama koje dve zemlje preduzimaju za otklanjanje posledica pandemije COVID-19 po njihove ekonomije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Poželevši ambasadoru Vilanu uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Izraela.


On je istakao da je tome posebno doprinelo međusobno poštovanje i solidarnost dvaju naroda, koji su kroz istoriju često delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata.

Takođe je rekao da u Srbiji nema mesta antisemitizmu i podsetio na mnoga zakonska rešenja, koja su doneta u cilju uvažavanja prava ovdašnje jevrejske zajednice, a što daje pečat i sveukupnim odnosima sa jevrejskim narodom.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo nedavnim razgovorom sa premijerom Izraela Netanjahuom i njegovim razumevanjem stavova Srbije.

Predsednik Vučić je rakao da Srbija podržava uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na Bliskom istoku.

On je istakao da se nada da će u budućnosti biti nađen način da bude postignut dogovor koji će doprineti boljem životu svih ljudi u tom regionu.

Ambasador Vilan je rekao da s pažnjom prati izuzetno angažovanje predsednika Vučića na uspostavljanju bližih veza dveju zemalja i pozdravio rezultate razgovora u Vašingtonu.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će u narednim godinama više izraelskih investitora bolje upoznati i koristiti povoljne uslove za ulaganje na srpskom tržištu.

Tome će, kako se navodi u saopštenju, mnogo doprineti i kancelarija Privredne komore Srbije i Ministarstva ekonomije koja će uskoro biti otvorena u Jerusalimu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (34)

Dragan

16.09.2020. 11:32

Dobordošli su svi Ambasadori u Srbiju i nadam se da će novi Ambasadori dobro sarađivati sa našim predsednikom Vučićem. Nadam se da će se i ekonomska i privredna saradnja poboljšati sa ovim zemljama.

Milodrag Petković

16.09.2020. 12:11

Ja sam ponosan na ovaj rezultat što je naš predsednik postigao. Ovo je od ključnog značaja za našu zemlju. Ponosan sam na sve nove Ambasadore želim im puno uspeha u našoj zemlji.

Uroš

16.09.2020. 13:49

Novi ambasadori u Srbiji će se truditi da povežu svoje zemlje sa našom na način da to koristi i njima i nama. Sa svima želim još bolju saradnju, a samim ambasadorima lep, ugodan boravak u Beogradu i Srbiji.

star

16.09.2020. 15:49

Dok je nama Vučića na čelu države, Srbija će podržavati ne samo uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na Bliskom istoku, već i u čitavom svetu.

Miodrag

16.09.2020. 16:55

Zaboravili smo: Obrajtovu, Kusnera, Sorosa, Bernard-Levia, Kon-Bendita, Glukcmana i mnogo drugih lobista jevrejskog gena koji su od pocetka raspada SFRJ lobirali protiv Srbije i Srbskog naroda.

1983

16.09.2020. 16:57

Не иде да Председник државе прима амбасадоре других држава јер је то испод ранга једног председника Србије

Stefana

16.09.2020. 21:55

Vučić nastavlja sa odgovornom politikom i intenzivnim diplomatskim aktivnostima. Nadam se da će se novi ambasadori odlično pokazati i da ćemo unaprediti bilateralne odnose sa Danskom, Angolom i Izraelom.