SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić sa palestinskim ambasadorom

Novosti online

utorak, 15. 09. 2020. u 11:00

САСТАНАК У ПРЕДСЕДНИШТВУ: Вучић са палестинским амбасадором

FFoto: Instagram buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je palestinkog ambasadora Muhameda Nabhana u Predsedništvu.

Na svom instagram nalogu je napisao:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Palestine Muhameda Nabhana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Palestine Muhameda Nabhana.

Objava koju deli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) dana 15. Sep 2020. u 1:36 PDT

NABHAN:NESPORAZUM USAGLAŠEN, IDEMO DALjE

Palestinski ambasador u Beogradu Mohamed Nabhan izjavio je danas, nakon sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je uveren da se čvrsto prijateljstvo Srbije i Palestine ne može poljuljati, i ističe da su nesporazumi proistekli iz sastanaka u Beloj kući prevaziđeni.

"Ovo je bio nesporazum koji je usaglašen. To što je bilo u Vašingtonu sada je završeno, moramo preći preko toga i to je završeno", rekao je ambasador Nabhan za Tanjug.

Današnji susret sa Vučićem, kaže, bio je jedan u nizu redovnih susreta sa predsednikom Srbije.

"Razgovarali smo o razvijanju prijateljstva između Palestine i Srbije, koje će dobijati na intenzitetu u skoroj budućnosti", kazao je Nabhan i dodao da su razgovarali i o situaciji na Bliskom istoku.

On je izrazio uverenje da se "čvrsto prijateljstvo" između Srbije i Palestine ne može poljuljati, te da će ono trajati i dalje jačati.

Kako je naveo, očekuje razvoj odnosa između dve zemlje u svim pravcima.

"Vučić je pozdravio palestinskog predsednika i narod i izrazio uveravanja da će Srbija ostati pri svojim stavovima u pružanju podrške palestinskom narodu i njegovom nastojanju za sticanje nezavisne državu", zaključio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (35)

miljan

15.09.2020. 12:35

Potrebna nam je podrska i prijateljstvo sa palestinskim narodom, Srbija zeli graditi nove i mnogo boolje odnose sa svima koji su prijateljski nastrojeni.

Nikolina

15.09.2020. 16:32

Srbija ima dobre odnose sa svim zemljama u svetu i uvek ćemo se zalagati za politiku mira, stabilnosti i prijateljstva. Palestina i Srbija imaju saradnju koju ćemo u budućnosti negovati, poštovati i unapređivati.

Stefana

15.09.2020. 16:34

Važno je da sa Palestinom imamo dobre odnose, kao i da saradnju podignemo na viši nivo zbog obostrane koristi. Palestina se pokazala kao veliki prijatelj Srbije i da svojom željom neguje i jača prijateljstvo sa nama.

Kosta

15.09.2020. 18:09

Veoma je korektno ambasadoru Palestine objasniti šta znači tačka o preseljenju ambasade za naše dalje odnose i pod kojim uslovima će se desiti. Verujem u dalju dobru saradnju sa Palestinom.

Ivana

15.09.2020. 19:10

Srbija i Palestina nastavaljaju saradnju u svim oblastima, i niko nikada ne mže da ugrozi prijateljstvo ovo dve države. Srbija se danas cela razvija.Srpsko-Palestnsko društvo mora da se jača.