AUSTRIJA: Za nedelju dana 90 đaka zaraženo koronom

Tanjug

15. 09. 2020. u 10:27

NEDELJU dana od početka nove školske godine na istoku Austrije - Beču, Donjoj Austriji i Burgenlandu, od ukupno oko 456.000 đaka, 90 je pozitivno na korona virus.

АУСТРИЈА: За недељу дана 90 ђака заражено короном

Foto: V. Danilov

U slučaju pozitivnog testiranja jednog đaka ceo razred se šalje u karantin, a potom se kod kuće testiraju ostali đaci, ali moraju 10 dana ostati u karantinu i u slučaju negativnog rezultata.

Samo u Beču registrovano je, od početka školske godine, 70 oboljenja od korona virusa, a među pogođenima je 55 đaka, šest nastavnika i devet administrativnih radnika u školi.

U Donjoj Austriji su, u protekla sedam dana, na 32 od 1.158 škola i 1.058 obdaništa preduzete korona mere od strane nadležnih vlasti na osnovu pozitivno testiranih đaka ili uposlenih, saopštila je pokrajinski sekretar za obrazovanje Kristiane Tešl-Hofmajster.

Prema njenim podacima, 31 đak, dva mališana u obdaništima i 10 pedagoga je do sada pozitivno testirano.

U pokrajini Burgenland su do sada zabeležna svega dva slučaja oboljenja od korone u obrazovnim institucijama, a radi se o jednoj vaspitačici u jednom obdaništu i jednom đaku.

Ðaci su se, kako ističe Ministarstvo obrazovanja Austrije, zarazili u privatnom okruženju i za sada nema ni jednog školskog klastera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)